0882050899

Mijn werkgever “vergeet” mijn transitievergoeding te betalen. Wat moet ik doen?

Ik ben na 3 jaarcontracten alsnog ontslagen. Ik heb volgens mij recht op een transitievergoeding van minimaal 1 maand. Ik heb mijn eindafrekening wel al ontvangen, maar de transitievergoeding zat er niet bij. Wat moet ik doen om de transitievergoeding te ontvangen?

 

4 Reacties

Robin (arbeidsjurist)
januari 29, 2016 15:22
1
Beste, wanneer de werkgever de transitievergoeding niet binnen 1 maand uitbetaalt moet je als werknemer direct actie ondernemen aangezien je dan binnen 2 maanden (3 maanden na einde dienstverband) naar de kantonrechter toe moet gaan om de transitievergoeding te claimen. Wanneer je dit niet binnen 3 maanden na einde dienstverband doet vervalt het recht op de transitievergoeding.
Gerard Reijn
februari 08, 2016 11:57
2
Ook bij mij is mijn contract na drie contracten in 3 jaar tijd niet omgezet in een vast dienstverband. Begrijp ik goed dat je werkgever automatisch uitbetaald en niets voor hoeft te regelen? Mijn HR manager gaf wel aan dat het geldt voor contracten na juli 2014. Dit is niet juist. Dus ik kan aangeven dat ze verplicht zijn tot uitbetalen. Ik wil de transitievergoeding (deels) gebruiken vooreen opleiding hoe moet ik dat aangeven zodat er geen belasting over wordt afgetrokken?
Anne (arbeidsjurist)
februari 17, 2016 15:43
1.2
Beste Gerard, het is juist dat de werkgever de vergoeding automatisch uit moet betalen. Dit moet binnen een maand na het eind van het dienstverband gebeuren. Mocht je werkgever de vergoeding niet uit zichzelf betalen, heb je 2 maanden de tijd om de vergoeding te vorderen. Dit is dus een vrij korte termijn. De wet verwacht dat je direct naar de kantonrechter gaat. Je kunt zo'n dure procedure voorkomen door een jurist in te schakelen en dit is dan ook, in dat geval, mijn advies.
Marius Winter financieel adviseur
februari 19, 2016 14:57
2.2
Beste Gerard, je moet tijdig tegen jouw werkgever zeggen dat je jouw transitievergoeding wilt gebruiken voor een opleiding. Ook moet je tijdig een keuze maken voor opleiding + opleidingsinstituut. Dit instituut moet de factuur direct en tijdig naar de werkgever sturen.

Reageer

Annuleren

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Bel mij terug

Vul uw naam en telefoonnummer in en wij bellen u binnen 30 minuten terugBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2017.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct juridisch advies

Een mail aan onze arbeidsjuristen is voldoende om antwoord te krijgen op uw vragen over een ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

Boek 'Van werk naar werk'

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Van werk naar werk-begeleiding

Onze outplacement-coaches begeleiden u naar een nieuwe baan. Vul het aanvraagformulier in.

Formulier >>

Stuur mij de nieuwsbrief

Dhr.    Mevr.

Belasting besparen

Bespaar belasting met uw transitievergoeding. Wij berekenen uw belastingvoordeel.

Mail uw vraag

Beoordelingen