Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Klant ervaringen Juristen Arbeidsrecht Nederland zeer positief

Casus 1: Jurist onderhandelt een betere ontslagregeling

 

1. Controle van vaststellingsovereenkomst

Werknemer laat zijn vaststellingsovereenkomst controleren door Juristen Arbeidsrecht NL. Als ontslagreden wordt disfunctioneren aangevoerd door de werkgever. Werknemer wordt verweten niet voldoende de diepte in te gaan in de functie. De jurist stelt vast dat het voorstel van de werkgever ruimte biedt tot onderhandeling voor een betere regeling.

 

2. Voorstel van werkgever

Werkgever geeft in vaststellingsovereenkomst de volgende compensatie voor het ontslag

• Verlofsaldo wordt NIET uitbetaald, maar geacht te zijn opgenomen

• Ontslagvergoeding € 7.000

• Neutraal getuigschrift

 

3. Jurist doet tegenvoorstel

De werkgever heeft geen wettelijke reden voor ontslag, er is ook niet gewerkt aan verbetering van het disfunctioneren. Er is dus reden om een hogere compensatie te vragen. In diverse onderhandel sessies legt de jurist het volgende tegenvoorstel neer:

• Ontslagvergoeding € 10.404

• Verlofsaldo wordt volledig uitgekeerd bij eindafrekening

• iPhone wordt kosteloos overgenomen

• Positief getuigschrift

• Werkgever betaalt kosten van juridische bijstand

 

Met dit voorstel was de werknemer tevreden en kon de vaststellingsovereenkomst ondertekenen

Meer over onderhandelen vaststellingsovereenkomst

 

Casus 2: Jurist regelt ontslagvergoeding bij kort dienstverband

 

1. Gratis controle van vaststellingsovereenkomst

Werknemer stuurt de vaststellingsovereenkomst naar www.transitievergoeding.nl voor de gratis controle. In de vaststellingsovereenkomst staat GEEN ontslagvergoeding. Als ontslagreden staat dat de werkgever vindt dat werknemer disfunctioneert. Jurist adviseert de vaststellingsovereenkomst NIET te tekenen en te onderhandelen voor een betere regeling.

Meer over gratis controle vaststellingsovereenkomst

 

2. Jurist beoordeelt de zaak en start voorbereidingen voor onderhandelingen

Werknemer stuurt alle documenten naar de jurist. Dit zijn de vaststellingsovereenkomst, arbeidsovereenkomst en loonstroken. Ook vraagt de jurist de  beoordelingsverslagen op, echter blijkt de werkgever helemaal geen beoordelingsgesprekken te hebben gevoerd. Ook heeft de werkgever GEEN hulp geboden ter verbetering van het functioneren.

 

3. Jurist start onderhandelingen: eerste fase schriftelijk, daarna mondeling

De jurist geeft uitleg over alle artikelen uit de vaststellingsovereenkomst. De jurist overlegt met de werknemer over de wensen en haalbaarheid. De werknemer wilt een ontslagvergoeding van 3 maandsalarissen en het  veiligstellen van de WW-uitkering. De werknemer is zeer kort -tijdelijk- in dienst, het contract loopt over 6 maanden af.   

 

4. De onderhandelingen leiden tot gewenste resultaat

Het verweer focust op het feit dat er geen wettelijke reden is voor ontslag via de kantonrechter of UWV. De kantonrechter zou alleen akkoord gaan met ontslag wegens disfunctioneren als er een verbetertraject zou zijn geweest, waarvan geen sprake is. UWV behandelt alleen bedrijfseconomisch ontslag, waarvan ook geen sprake is. Ontslag is dus alleen mogelijk via een vaststellingsovereenkomst, daarom moet de werkgever tegemoet komen aan de wensen van de werknemer. Anders zal de werknemer niet instemmen met het ontslag.

 

De werkgever werpt tegen dat de werknemer niet langer de juiste persoon op de juiste plek is. De werkgever kiest toch voor ontslag in plaats van een verbetertraject. Uiteindelijk stemt de werkgever in met een ontslagvergoeding van 3 maanden.

 

5. Werknemer ontvangt 3 maanden ontslagvergoeding + WW-uitkering

De definitieve vaststellingsovereenkomst wordt ondertekend door werknemer en werkgever. Werknemer ontvangt een ontslagvergoeding van 3 maanden en een WW-uitkering. In de onderhandelingen is meegenomen dat de werkgever de kosten van de jurist betaalt. Het kost de werknemer niets. 

Meer over Juristen Arbeidsrecht Nederland kosten

Meer over Juristen Arbeidsrecht Nederland ervaringen

 

Ervaringen van klanten van Juristen Arbeidsrecht Nederland

“Nog nooit eerder via internet een jurist 'geregeld' maar dit is zeker aan te raden!”

 

“Ik wil u hartelijk bedanken voor uw snelle handelen en voor het opstellen van een brief met voor mij gunstige aanpassingen met betrekking tot mijn vaststellingsovereenkomst. En ik ben heel blij met het eindresultaat.”

 

“De juriste was helder in haar uitleg, snel handelend en ik had het gevoel dat er echt iemand mij vertegenwoordigde die het maximale voor mij wilde bereiken.”

 

“Ik heb iedere keer vrij snel reactie ontvangen. Wat beloofd werd is ook allemaal nagekomen, dit komt niet overal voor. Daar ben ik dus ook erg blij om. Nogmaals, ik kan alleen maar tevreden zijn. Als mijn werkgever dezelfde manier van communiceren hanteerde dan was ik waarschijnlijk nooit bij jullie terecht gekomen.”

 

“Zonder uw hulp en onderhandelingen met mijn werkgever was het mij niet gelukt om tot een positief einde te komen. Ik dank u voor alle hulp en zal u zeker bij anderen aan bevelen.”

 

“Het contact heb ik als positief en professioneel ervaren en ik zal Juristen ArbeidsRecht Nederland ook zeker aanbevelen in mijn netwerk.

 

“Het juiste adres voor een goede begeleiding, advies bij een verwachte, verstoorde arbeidsverhouding. Zeer ervaren juristen die geduldig, stap voor stap samen met jou het meeste eruit halen.”  

 

“Er werd door de jurist goed gereageerd op de tekortkomingen in de vaststellingsovereenkomst en de communicatie was perfect.”

 

“Ik had er een hard hoofd in dat het allemaal goed zou komen. Door uw adequaat handelen en op de juiste manier reageren, heeft mij dit rust en vertrouwen gegeven. Uiteindelijk is het geheel dan ook naar volle tevredenheid opgelost.”

 

“De juriste van Juristen Arbeidsrecht Nederland heeft ervoor gezorgd dat door haar deskundigheid mijn vaststellingsovereenkomst op enkele belangrijke punten is aangepast.”

 

“De begeleiding vond ik top. Hele rustige en to the point benadering van de zaken, die toch onder enige tijdsdruk stonden. Het kalmeerde mij en ik kreeg er meer vertrouwen door dat de zaak goed zou eindigen. En dat deed het ook.”

 

“Aan het begin van het traject had ik het idee dat deze kwestie nooit met succes zou worden opgelost. Dankzij uw inspanningen, professionalisme en grip op de situatie kan ik nu met zekerheid zeggen dat we veel meer samen hebben bereikt dan ik oorspronkelijk had kunnen hopen. Ik ben enorm blij dat u mij heeft bijgestaan! Mijn man en ik wensen u heel veel succes toe in uw beroep! We weten nu precies waar de goede jurist te vinden is, mocht het nodig zijn in de toekomst!”

  

Er zijn nog veel meer klant ervaringen. Lees meer klant ervaringen van Juristen ArbeidsRecht Nederland

 

Heeft u te maken met ontslag?

Raadpleeg de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899 en spreek direct een jurist. Heeft u al een vaststellingsovereenkomst ontvangen? Doe de gratis check vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie