Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Vaststellingsovereenkomst ontslag

Werkgever en u kunnen samen ontslag met wederzijds goedvinden overeenkomen (andere ontslagroutes lopen via UWV of de kantonrechter). Er wordt gebruik gemaakt van een vaststellingsovereenkomst. Deze overeenkomst moet schriftelijk worden aangegaan. Een werkgever kiest vaak voor ontslag via een vaststellingsovereenkomst om ingewikkelde procedures bij UWV of kantonrechter te vermijden.

 

Inhoud van vaststellingsovereenkomst ontslag is vorm vrij

Dit betekent dat de werkgever en u zelf bepalen wat u wilt opnemen in de overeenkomst. De transitievergoeding is geen verplicht onderdeel van de vaststellingsovereenkomst. Echter, u heeft bij de ontslagprocedure via UWV en kantonrechter WEL wettelijk recht op de transitievergoeding. Dus wordt er  onderhandeld over een ontslagvergoeding. De transitievergoeding zal vaak ondergrens zijn voor de hoogte van de ontslagvergoeding.

Meer informatie over transitievergoeding of de HOGERE kantonrechtersformule in vaststellingsovereenkomst.

 

Getekende vaststellingsovereenkomst binnen 14 dagen herroepen

Ook moet de werkgever u schriftelijk wijzen op het herroepingsrecht.
Binnen 14 dagen kunt u schriftelijk zonder opgave van reden de vaststellingsovereenkomst herroepen. De herroepingstermijn is 21 dagen als de werkgever zijn meldingsplicht niet heeft voldaan. Het gevolg van de herroeping is dat de arbeidsovereenkomst niet is geëindigd. Werkgever en u zullen opnieuw met elkaar om tafel moeten gaan om te onderhandelen over het ontslag en de vaststellingsovereenkomst.

 

Gratis controle vaststellingsovereenkomst ontslag

Heeft u een vaststellingsovereenkomst ontvangen? Laat onze jurist uw ontslagregeling en vaststellingsovereenkomst GRATIS controleren. Vul uw gegevens in én upload uw vaststellingsovereenkomst, dan doen we de gratis controle en neemt onze jurist contact met u op.

 

Heeft u nog vragen of wilt u liever een arbeidsjurist spreken voordat u de documenten upload en verstuurt, bel 088 20 50 899 of mail naar info@transitievergoeding.nl.

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie