Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

WW-uitkering: overige regels

Strenge sollicitatieplicht

Elke uitkeringsgerechtigde heeft een sollicitatieplicht. U bent verplicht te solliciteren op banen die passen bij uw werkervaring en opleiding. Na 6 maanden werkloosheid is alle arbeid passend te noemen, en moet u dus ook solliciteren op banen die niet aansluiten bij uw werkervaring en opleiding.

 

Inkomensverrekening positief voor werken naast WW

Een deel van het verdiende inkomen wordt met de WW-uitkering verrekend. U mag 30% van het verdiende inkomen behouden, en geldt dus als een aanvulling op de WW-uitkering, en 70% wordt in mindering gebracht op de WW-uitkering. Werken tijdens de WW-uitkering is aantrekkelijk: u gaat er bij betaalde arbeid altijd op vooruit.

Meer over WW-uitkering en werken

 

Duur van de WW soms verlengd naar 38 maanden

De maximale uitkeringsduur WW is 24 maanden. Werkgevers en werknemers kunnen in de cao een langere WW-duur afspreken. Het maximum wordt dan weer 3 jaar en 2 maanden (38 maanden), zoals het eerder was. Meer over WW-duur 3 jaar en 2 maanden.

Voor de “normale” WW-duur geldt dat voor de gewerkte jaren VOOR 2016 één maand WW-recht per jaar wordt opgebouwd. NA 2016 wordt voor elk gewerkt jaar een halve maand WW-recht opgebouwd. Het maximum voor de “normale” WW duur is 24 maanden.

 

Uitbetaling van de WW-uitkering per maand

De WW-uitkering wordt per kalendermaand uitbetaald. Voordat de uitkering wordt betaald, moet u aan het UWV doorgeven of er in de afgelopen maand wel of geen inkomsten zijn verdiend.

 

Hoogte WW-uitkering berekenen?

WW-uitkering berekenen

 

Verlies uw WW-uitkering niet. Raadpleeg onze juristen

Bel 088 20 50 899 of advies jurist. U spreekt direct een jurist. Het eerste advies is gratis.

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie