Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Vaststellingsovereenkomst laten controleren

Het aangaan van een ontslagregeling en deze regeling schriftelijk vastleggen in een ‘vaststellingsovereenkomst’ komt vaak voor.  De vaststellingsovereenkomst bevat alle afspraken die werkgever en u maken over uw ontslag, zoals de ontslagvergoeding. De vaststellingsovereenkomst is voor beide partijen juridisch bindend. Redenen waarom u en uw werkgever besluiten uit elkaar te gaan, zijn: reorganisatie, verdwijnen van werk, verschil van inzicht, verstoorde arbeidsverhouding, functioneren, etc.

 

Laat vaststellingsovereenkomst controleren

Het sluiten van een vaststellingsovereenkomst betekent dat de arbeidsovereenkomst eindigt onder bepaalde condities. Belangrijkste voor u is het afspreken van een ontslagvergoeding en het recht op een WW-uitkering. Maar denk ook aan vrijstelling van werk terwijl uw salaris nog een tijdje doorloopt. Juristen adviseren u over de gevolgen van het ondertekenen van een vaststellingsovereenkomst. Lees wat een jurist voor u kan doen: vaststellingsovereenkomst en jurist

 

Gevolgen van ondertekenen vaststellingsovereenkomst

Het voor akkoord ondertekenen van de vaststellingsovereenkomst, brengt vergaande juridische consequenties met zich mee. Op de eerste plaats de beëindiging van de arbeidsovereenkomst: het ontslag kan niet meer worden teruggedraaid. Na ondertekenen heeft u wel nog een bedenktermijn van 2 weken. Binnen die 2 weken kunt u uw akkoord op de vaststellingsovereenkomst intrekken. Meer informatie over vaststellingsovereenkomst bedenktermijn.

 

Gratis check van uw vaststellingsovereenkomst

Het is verstandig de vaststellingsovereenkomst door een jurist van Juristen ArbeidsRecht Nederland te laten controleren. Dit is gratis. Pas als de vaststellingsovereenkomst juridisch correct is, kunt u deze voor akkoord ondertekenen.

Man   Vrouw
 

Heeft u nog vragen of wilt u liever een arbeidsjurist spreken voordat u de documenten upload en verstuurt, bel 088 20 50 899 of mail naar info@transitievergoeding.nl.

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen