Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Arbeidsconflict 2022

In het werk kan een arbeidsconflict ontslaan. U krijgt een nieuwe leidinggevende met wie het niet botert of uw werkgever reageert niet op uw wensen. Ook ziekte is vaak een bron voor een arbeidsconflict. Uiteraard kan ook uw werkgever van mening zijn dat u niet voldoet aan zijn verwachtingen waardoor een moeizame relatie ontstaat. Meestal gaat het van kwaad tot erger. Belangrijk is om in eerste instantie te proberen het conflict op te lossen door het gesprek aan te gaan. Lost dit het arbeidsconflict niet op, dan zult u in actie moeten komen. Raadpleeg een jurist of mediator. Meer over jurist of mediator bij arbeidsconflict.

 

Jurist gaat namens u het gesprek aan met uw werkgever

De jurist staat u bij in het contact met uw werkgever. De jurist zal in eerste instantie proberen aanknopingspunten te vinden voor handhaving van het dienstverband. Als het conflict zo wordt opgelost, blijft u in dienst. Wellicht op een andere afdeling of met een andere leidinggevende. Blijkt na gesprekken met uw werkgever dat in dienst blijven niet mogelijk is, dan zal de jurist aansturen op een ontslag in onderling overleg. Belangrijk is dat uw belangen zo goed mogelijk gewaarborgd worden. Uw werkgever zal u moeten compenseren voor de financiële gevolgen van het ontslag. Meer over tips arbeidsconflict.

 

WW-uitkering onderdeel van ontslagregeling

Ook zal uw WW-uitkering veilig gesteld moeten worden. Tegen deze voorwaarden zal de jurist -namens u- in onderhandeling gaan met de werkgever. Pas als uw werkgever u voldoende compenseert en u akkoord bent met de voorwaarden, worden de afspraken bevestigd in een vaststellingsovereenkomst. In de vaststellingsovereenkomst staan hoogte ontslagvergoeding, ontslagdatum, opzegtermijn, budget voor opleiding en van werk naar werk begeleiding, financiële eindafrekening, vervallen concurrentiebeding, etc. Ook zorgt een vaststellingsovereenkomst ervoor dat u recht krijgt op een WW-uitkering.

Meer over arbeidsconflict, ontslag via vaststellingsovereenkomst

 

Komt u er samen niet uit, dan zal de werkgever vaak een ontslagprocedure bij de kantonrechter starten. Ook dan heeft u een jurist nodig.

 

Blijf uw werk doen

Het is belangrijk dat u uw werk blijft doen. Dan staat u sterker dan uw werkgever die u via de kantonrechter wilt ontslaan. Meer over arbeidsconflict ontslag kantonrechter. Soms overwegen mensen zich ziek te melden. Wees daar voorzichtig mee. Meer over ziek melden arbeidsconflict.

  

Arbeidsconflict door ziekte

Soms veroorzaakt een arbeidsconflict zelfs ziekte bij de werknemer. Dit is een zeer vervelende en complexe situatie. Ook juridisch. Juridisch geldt dat ontslag wegens ziekte NIET is toegestaan, maar ontslag tijdens ziekte WEL is toegestaan. Als het arbeidsconflict ziek zijn als gevolg heeft, dan kan ontslag met wederzijds goedvinden de oplossing zijn. U krijgt dan ontslag via een vaststellingsovereenkomst met meestal een ontslagvergoeding.

Meer over arbeidsconflict en ziekte

 

Heeft u te maken met een arbeidsconflict?

Raadpleeg direct een jurist van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. Het eerste advies is gratis. Direct hulp arbeidsconflict.

 

  

Direct hulp arbeidsconflict

Onze arbeidsjuristen helpen u direct met uw arbeidsconflict.

Mail uw hulpvraag

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Bel mij terugBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellings-overeenkomst en ontslag 2022.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Boek 'Van werk naar werk'

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Van werk naar werk-begeleiding

Onze outplacement-coaches begeleiden u naar een nieuwe baan. Vul het aanvraagformulier in.

Formulier >>

Stuur mij de nieuwsbrief met tips

Belasting besparen

Bespaar belasting met uw transitievergoeding. Wij berekenen uw belastingvoordeel.

Direct advies

Beoordelingen