Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Stel uw vraag over de transitievergoeding

 

Mijn werkgever betaalt een vergoeding lager dan de transitievergoeding. Wat kan ik hiertegen doen?

Mijn werkgever heeft mij gezegd dat hij vanwege corona geen geld heeft om de volledige transitievergoeding te betalen. Hij wilt slechts 1/3 van de transitievergoeding betalen. Dat klopt volgens mij niet. Wat kan ik doen?

Lees meer

Transitievergoeding voor óf na 1 januari 2020?

Ik ben met mijn werkgever in gesprek over ontslag, waarbij ik de transitievergoeding meekrijg. Volgens mij wordt de transitievergoeding lager vanaf 1 januari, dan is het toch gunstiger om voor 1 januari ontslagen te worden?
Ik werk er trouwens al meer dan 25 jaar.

Lees meer

Ik ben 2 jaar ziek en word ontslagen. Heb ik recht op de transitievergoeding?

Ik ben 2 jaar ziek en word ontslagen. Heb ik recht op de transitievergoeding?

Lees meer

Ik word ontslagen zonder transitievergoeding of ontslagvergoeding. Mag dat ?

Mijn werkgever wilt mij ontslaan en heeft een vaststellingsovereenkomst gemaakt zonder transitievergoeding of ontslagvergoeding. Mag dat ?

Lees meer

Nu ontslag óf pas na 1 juli 2015?

Ik heb de berekening gemaakt via uw site, dat ging makkelijk, maar het is mij niet duidelijk of deze berekening betreft ontslag voor 1 juli 2015, of is de berekening voor ontslag na 1 juli 2015?

Lees meer

Ik heb mijn vaststellingsovereenkomst getekend, maar ben toch te snel geweest.

Ik heb nu toch een beetje spijt daarvan. Kan ik hier nog iets aan doen?

Lees meer

Transitievergoeding: verbetering of verslechtering?

Vanaf juli 2015 ontvangen werknemers een transitievergoeding bij ontslag. Deze transitievergoeding is lager dan de ontslagvergoeding in 2014 die gebaseerd is op de kantonrechtersformule.

Lees meer

lagere ontslagvergoeding kleine bedrijven

De wet werk & zekerheid wordt behandeld in de Tweede Kamer. Deze wet introduceert een transitievergoeding in plaats van de reguliere ontslagvergoeding. De transitievergoeding keert bij ontslag een derde maandsalaris per dienstjaar uit in de eerste 10 jaar en een halve maand in de dienstjaren erna met een maximum van 75.000,-.

Lees meer

Versoepelen ontslagrecht niet voor ouderen ?

Klaas Knot van de Nederlandsche Bank verwacht dat de plannen uit het Regeerakkoord voor het versoepelen van het ontslagrecht slecht uitpakken voor oudere werknemers. Dit plan leidt ertoe dat ouderen massaal ontslagen zullen worden en geen nieuwe baan vinden. Hij pleit ervoor de ontslagrecht plannen alleen te laten gelden voor jongere werknemers.

Lees meer

Transitievergoeding veel te laag voor goed outplacement

De transitievergoeding bij ontslag zou een kwart maandsalaris per dienstjaar worden met een maximum van 4 maanden. Dit moet gebruikt worden voor scholing en begeleiding naar nieuw werk. Als je bijvoorbeeld 4 jaar in dienst bent geweest krijg je een vergoeding om een opleiding te volgen van 1 maand. Dat is net voldoende voor een cursus bij de LOI en daar kun je zeker geen outplacement traject van volgen.

Lees meer

Transitievergoeding verplicht inzetten voor scholing werkt niet ?

Volgens Wientjes van werkgeversvereniging VNO is de verplichting de transitievergoeding te gebruiken voor scholing niet functioneel. “Dat werknemers bij ontslag een soort voucher krijgen voor scholing werkt niet in de praktijk. Het enige waar dit toe leidt, is dat scholingsinstituten als paddenstoelen uit de grond schieten. Ontslagen werknemers willen gewoon geld.”

Lees meer

Lager inkomen door transitiebudget

Het omzetten van de huidige ontslagvergoeding in een transitiebudget voor scholing en outplacement zorgt voor een forse inkomensverlaging. Dat betekent dat de inkomenszekerheid van werknemers die tussen twee banen zitten, wegvalt. Stel dat een werknemer van 45 jaar oud met een bruto inkomen van € 40.000,- en een dienstverband van 10 jaar zijn baan kwijtraakt. Deze persoon kan in de huidige situatie een ontslagvergoeding verwachten van 10 maandsalarissen om zijn inkomenstekort aan te vullen. In de toekomst zal hij een transitiebudget ontvangen van 4 maanden, dat hij niet mag gebruiken voor het aanvulling van zijn lagere inkomen. Dit betekent dat mensen die een eigen huis hebben, weinig spaargeld of andere reserves hebben, een enorme inkomensval te verwerken krijgen. Mensen krijgen de tijd niet meer om hun uitgavenpatroon aan te passen.

Lees meer

Mijn werkgever “vergeet” mijn transitievergoeding te betalen. Wat moet ik doen?

Ik ben na 3 jaarcontracten alsnog ontslagen. Ik heb volgens mij recht op een transitievergoeding van minimaal 1 maand. Ik heb mijn eindafrekening wel al ontvangen, maar de transitievergoeding zat er niet bij. Wat moet ik doen om de transitievergoeding te ontvangen?

Lees meer

GRATIS check van uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Bestel gratis boek vaststellingsovereenkomst

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellings-overeenkomst en ontslag 2023.


Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Beoordelingen

Klanttevredenheid

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie