Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ik heb mijn vaststellingsovereenkomst getekend, maar ben toch te snel geweest.

 

Ik heb nu toch een beetje spijt daarvan. Kan ik hier nog iets aan doen?

 

Rob de Haan

 

18 Reacties

Eveline (Juristen Arbeidsrecht Nederland)
juni 09, 2016 16:39
1
Beste Rob, wanneer u de vaststellingsovereenkomst heeft getekend dan heeft u vanaf de datum van ondertekening 14 dagen om de vaststellingsovereenkomst te herroepen. U kunt de vaststellingsovereenkomst zonder opgaaf van redenen schriftelijk herroepen. In dat geval is uw vaststellingsovereenkomst ontbonden en blijft de arbeidsovereenkomst in stand.
Mer
februari 11, 2017 13:29
1.1
Mijn man is 2 jaar ziek geweest is voor 100% afgekeurd.contract is beëindigd bij werkgever. Een transitievergoeding gevraagd nu na 2keer telefonisch contact krijgt hij een brief waar in staat dat ze een traplift hebben geschonken dus geen recht op vergoeding klop dit hij werkte al 11 jaar bij het bedrijf. Naar mijn mening was de traplift een schenk van het bedrijf hij heeft zelf niet voor gevraagd .
Fia
september 04, 2016 08:41
2
Ik na 2jaar uit dienst gegaan 4 januari 2016..wegens ziekte.. Maar mijn baas ontslaat mij niet.. En de wet van Ascher wilt de vergoeding pas in 2018 inlaten gaan.. Wordt dan betaalt door UWV.. Kom ik dan nog voor in aanmerking.. Groetjes Fia
Robin (Arbeidsjurist)
september 09, 2016 08:29
1.2
Beste Fia, Zolang de arbeidsovereenkomst loopt blijft de transitievergoeding bestaan en wordt zelfs hoger. Wanneer de werkgever u pas in 2018 wil ontslaan dan zou dit waarschijnlijk via het UWV moeten verlopen en voor zover ik kan zien (ik weet niet wat de wet inhoudelijk gaat worden) zou u dan recht kunnen hebben op de transitievergoeding.
Caroline Kuiper
oktober 05, 2016 21:29
3
Ik ben ongeveer 2 jaar geleden bij mijn werkgever weggegaan omdat ik een CVA heb gehad,daardoor was ik niet helemaal scherp, de werkgever heeft mij niet gewezen op de mogelijkheid van een ontslagvergoeding. Mijns inziens heeft hij misbruik gemaakt van het feit dat ik niet helder was want een werkgever moet toch wel geweten hebben van de transitievergoeding? Kan ik mijn werkgever daar nog voor aanklagen? Ik voel mij misbruikt/gebruikt door mijn ziekte...
Patrick Tates (arbeidsjurist)
oktober 11, 2016 11:56
1.3
Beste Caroline, het recht op een transitievergoeding vervalt na 3 maanden. En dat is in het geval u er daadwerkelijk recht op had. Het ontslagrecht is immers sinds juli 2015 veranderd, waarbij ook de transitievergoeding is geïntroduceerd. Een eventuele procedure zou in uw geval dus geen kans van slagen hebben.
andre
november 27, 2017 13:41
4
Geachte heer, mevrouw, 5 november 2017 is er een akkoord gekomen op de voorwaarden van de vso. Echter is de vso pas op 20 nov getekend. Volgens de vso heb ik het recht om binnen 2 weken na schriftelijke ondertekening terug te komen op mijn besluit. Inmiddels is het al 27 nov en heb ik spijt van het ondertekenen Vd overeenkomst. Kan ik de overeenkomst nog herroepen? Of is de afkoelperiode inmiddels al verstreken aangezien er op 5 nov (per mail) een akkoord is gekomen op de voorwaarden van de vso
Floor (Juristen Arbeidsrecht Nederland)
november 29, 2017 16:31
1.4
Beste Andre, Bij het ontslag is het moment van akkoord leidend. Dit betekent dat de herroepingstermijn van 2 of 3 weken in uw geval is gaan lopen vanaf 5 november 2017. U kunt dan zich dan ook niet langer beroepen op uw herroepingsrecht.
Sara
januari 18, 2021 01:06
5
Hi, ik werk sinds 01/2016 via Timing als uitzendkracht ( fase a en B) en nu wordt mijn contract beëindigd per eind feb 2021. Heb ik ook recht op transitievergoeding? Ik ben in dec. 55 geworden.
Jasper (Juristen Arbeidsrecht Nederland)
januari 18, 2021 08:45
1.5
Beste Sara, omdat uw werkgever het initiatief neemt om uw contract niet te verlengen, heeft u recht op de transitievergoeding. Deze transitievergoedig wordt niet automatisch naar u over gemaakt. Daar is de werkgever namelijk pas toe verplicht op het moment dat u een verzoek indient waarin u vraagt om de transitievergoeding uitbetaald te krijgen.
Sara
januari 18, 2021 11:35
1.1.5
Dankje Jasper, ga ik vandaag een verzoek indienen.
Sara
januari 18, 2021 11:53
1.1.1.5
Jasper is er misschien een voorbeeldbrief ervan beschikbaar?
Jaap
maart 02, 2021 20:19
2.1.5
Mijn baas heeft mij nooit gewezen op vergoeding en ik wist er ook niet vanaf, kan ik via de rechter een kans maken?
receptie
maart 03, 2021 10:40
1.2.1.5
Beste Jaap, de transitievergoeding moet binnen 3 maanden, nadat het contract is gestopt, gevorderd worden bij de werkgever. Als de termijn van 3 maanden is verstreken dan is het recht op een transitievergoeding verspeeld en kan er niet meer naar de kantonrechter worden gegaan.
ralph
maart 20, 2022 14:23
6
rechtsbijstand heeft werknemer onder druk een verkeerde vso laten ondertekenen . wat kan ze na ontslag nog doen voor rechtvaardigheid
Marius Winter
maart 22, 2022 11:05
1.6
Beste Ralph, er is een bedenktermijn van 2 weken. Dit betekent dat je -binnen 2 weken na ondertekening- de vaststellingsovereenkomst kunt laten ontbinden. Na 2 weken is dat niet meer mogelijk. Dan kun je de rechtsbijstandverzekeraar aansprakelijk stellen mocht deze aantoonbaar fouten hebben gemaakt en als gevolg daarvan schade is geleden.
Moon
mei 15, 2023 21:17
7
Ik heb een vaststellingsovereenkomst getekend, daar mijn werkgever wegens bedrijfseconomische redenen mij wilde ontslaan, maar bij het aan aanvragen van de ww (een maand later, want dat kan niet eerder) bleek dat mijn werkgever een opzegtermijn had van 2 maanden ipv 1, waardoor ik nu een maand inkomsten mis. Kan ik daar richting de werkgever nog wat aan veranderen?
Marius Winter
mei 15, 2023 21:57
1.7
Nee, helaas is het nu te laat. Voor het tekenen of binnen de herroepingstermijn had het wel nog gekund.

Reageer

Annuleren

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie