Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Juristen Arbeidsrecht Nederland Juristen Arbeidsrecht Nederland 0882050899 Vredehofstraat 13 3761HA Soest
Klantbeoordelingen: Beoordeling ster 1 Beoordeling ster 2 Beoordeling ster 3 Beoordeling ster 4 Beoordeling halve ster (9.4 / 10)
727 beoordelingen
Menu

Ik heb mijn vaststellingsovereenkomst getekend, maar ben toch te snel geweest.

 

Ik heb nu toch een beetje spijt daarvan. Kan ik hier nog iets aan doen?

 

Rob de Haan

 

8 Reacties

Eveline (Juristen Arbeidsrecht Nederland)
juni 09, 2016 16:39
1
Beste Rob, wanneer u de vaststellingsovereenkomst heeft getekend dan heeft u vanaf de datum van ondertekening 14 dagen om de vaststellingsovereenkomst te herroepen. U kunt de vaststellingsovereenkomst zonder opgaaf van redenen schriftelijk herroepen. In dat geval is uw vaststellingsovereenkomst ontbonden en blijft de arbeidsovereenkomst in stand.
Mer
februari 11, 2017 13:29
1.1
Mijn man is 2 jaar ziek geweest is voor 100% afgekeurd.contract is beëindigd bij werkgever. Een transitievergoeding gevraagd nu na 2keer telefonisch contact krijgt hij een brief waar in staat dat ze een traplift hebben geschonken dus geen recht op vergoeding klop dit hij werkte al 11 jaar bij het bedrijf. Naar mijn mening was de traplift een schenk van het bedrijf hij heeft zelf niet voor gevraagd .
Fia
september 04, 2016 08:41
2
Ik na 2jaar uit dienst gegaan 4 januari 2016..wegens ziekte.. Maar mijn baas ontslaat mij niet.. En de wet van Ascher wilt de vergoeding pas in 2018 inlaten gaan.. Wordt dan betaalt door UWV.. Kom ik dan nog voor in aanmerking.. Groetjes Fia
Robin (Arbeidsjurist)
september 09, 2016 08:29
1.2
Beste Fia, Zolang de arbeidsovereenkomst loopt blijft de transitievergoeding bestaan en wordt zelfs hoger. Wanneer de werkgever u pas in 2018 wil ontslaan dan zou dit waarschijnlijk via het UWV moeten verlopen en voor zover ik kan zien (ik weet niet wat de wet inhoudelijk gaat worden) zou u dan recht kunnen hebben op de transitievergoeding.
Caroline Kuiper
oktober 05, 2016 21:29
3
Ik ben ongeveer 2 jaar geleden bij mijn werkgever weggegaan omdat ik een CVA heb gehad,daardoor was ik niet helemaal scherp, de werkgever heeft mij niet gewezen op de mogelijkheid van een ontslagvergoeding. Mijns inziens heeft hij misbruik gemaakt van het feit dat ik niet helder was want een werkgever moet toch wel geweten hebben van de transitievergoeding? Kan ik mijn werkgever daar nog voor aanklagen? Ik voel mij misbruikt/gebruikt door mijn ziekte...
Patrick Tates (arbeidsjurist)
oktober 11, 2016 11:56
1.3
Beste Caroline, het recht op een transitievergoeding vervalt na 3 maanden. En dat is in het geval u er daadwerkelijk recht op had. Het ontslagrecht is immers sinds juli 2015 veranderd, waarbij ook de transitievergoeding is geïntroduceerd. Een eventuele procedure zou in uw geval dus geen kans van slagen hebben.
andre
november 27, 2017 13:41
4
Geachte heer, mevrouw, 5 november 2017 is er een akkoord gekomen op de voorwaarden van de vso. Echter is de vso pas op 20 nov getekend. Volgens de vso heb ik het recht om binnen 2 weken na schriftelijke ondertekening terug te komen op mijn besluit. Inmiddels is het al 27 nov en heb ik spijt van het ondertekenen Vd overeenkomst. Kan ik de overeenkomst nog herroepen? Of is de afkoelperiode inmiddels al verstreken aangezien er op 5 nov (per mail) een akkoord is gekomen op de voorwaarden van de vso
Floor (Juristen Arbeidsrecht Nederland)
november 29, 2017 16:31
1.4
Beste Andre, Bij het ontslag is het moment van akkoord leidend. Dit betekent dat de herroepingstermijn van 2 of 3 weken in uw geval is gaan lopen vanaf 5 november 2017. U kunt dan zich dan ook niet langer beroepen op uw herroepingsrecht.

Reageer

Annuleren

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2020.

Gratis aanvragen

Direct juridisch advies

Een mail aan onze arbeidsjuristen is voldoende om antwoord te krijgen op uw vragen over een ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Boek 'Van werk naar werk'

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Van werk naar werk-begeleiding

Onze outplacement-coaches begeleiden u naar een nieuwe baan. Vul het aanvraagformulier in.

Formulier >>

Stuur mij de nieuwsbrief met tips

Belasting besparen

Bespaar belasting met uw transitievergoeding. Wij berekenen uw belastingvoordeel.

Direct advies

Beoordelingen

Juristen Arbeidsrecht Nederland Juristen Arbeidsrecht Nederland 0882050899 Vredehofstraat 13 3761HA Soest
Beoordeling ster 1 Beoordeling ster 2 Beoordeling ster 3 Beoordeling ster 4 Beoordeling halve ster (9.4/10)
727 beoordelingen
Bekijk alle beoordelingen