Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Geen transitievergoeding voor flexwerkers

Werknemers die hun baan verliezen hebben recht op een transitievergoeding als compensatie voor het verlies van hun baan. Voorwaarde is dat de werkgever het initiatief neemt voor het ontslag. Deze transitievergoeding is bedoeld om te helpen bij de overgang naar een nieuwe baan. Dit geldt ook voor werknemers met een tijdelijk en flexibel contract.

Uit onderzoek blijkt dat jaarlijks duizenden flexwerkers die recht hebben op een transitievergoeding, deze niet ontvangen van hun werkgever. Minister Van Gennip van Sociale Zaken kan niet verklaren waarom de vergoeding vaak niet wordt betaald. Als de werkgever niet betaalt, is het aan de werknemer om de vergoeding zelf op te eisen bij de werkgever.

 

Opeisen van de transitievergoeding

De werknemer kan eerst de werkgever verzoeken om de vergoeding alsnog uit te betalen. Als de werkgever dit niet nakomt, dient de werknemer een verzoekschrift in bij de rechtbank. De werknemer heeft hiervoor 3 maanden de tijd na het einde dienstverband.

Meer over transitievergoeding opeisen

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie