Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Hoge ontslagvergoeding voor ambtenaar wegens verwijtbaar handelen gemeente

Het afdelingshoofd Facilitair Bedrijf binnen de gemeente Veldhoven valt uit vanwege een burn-out. Na het herstel van haar burn-out krijgt ze van de gemeentesecretaris te horen dat zij niet meer mag terugkeren in haar oude functie of een andere functie binnen de gemeente. Leidinggevende collega’s geven aan geen vertrouwen meer te hebben in een verdere samenwerking. 

 

Slecht functioneren niet bewezen door werkgever

De voormalig ambtenaar zou geen visie hebben en niet openstaan voor andere meningen. Echter, zij is hier nooit op aangesproken door haar werkgever. De werkgever gemeente Veldhoven kan dus niet aantonen dat de ambtenaar slecht functioneert en dat er sprake is van een motie van wantrouwen. De gemeente is hierbij ernstig verwijtbaar en nalatig. Er is inmiddels sprake van een ‘ernstige en duurzaam verstoorde arbeidsverhouding’ tussen beide partijen, dat reden is voor ontslag, volgens de rechter.

Meer over ontslag verstoorde arbeidsverhouding

 

Ontslagvergoeding van €50.000

De rechtbank oordeelt dat de gemeente had moeten onderzoeken of het vertrouwen hersteld kon worden. Ook had de ambtenaar een verbetertraject moeten krijgen. Mevrouw maakt geen aanspraak op een ontslagvergoeding van €250.000 zoals geëist, maar wel €50.000. 

Meer over ontslagvergoeding berekenen

  

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U spreekt onmiddellijk een jurist. Of mail info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie