Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Inmiddels 25.000 deelnemers aan RVU regeling

Tot nu toe hebben 25.000 werknemers gebruik gemaakt van de RVU Regeling voor vervroegd pensioen. Werknemers kunnen vanaf 3 jaar voor AOW datum stoppen met werken en ontvangen een RVU uitkering van € 2.182 per maand. Als reden om gebruik te maken van een RVU Regeling noemt 50 % de zwaarte van het werk. 60 % van de RVU-deelnemers stelt dat naast hun gezondheid ook genieten van het leven nu zij nog gezond zijn als reden. Ook vindt 55% van de deelnemers dat zij lang genoeg hebben gewerkt. 35 % maakt gebruik van de RVU vanwege gezondheidsproblemen.

 

RVU-periode wordt als positief ervaren

De effecten van de RVU worden positief beoordeeld door de deelnemers. Zij geven aan dat ze door het eerder stoppen met werken minder problemen hebben op fysiek vlak, en ook op geestelijk vlak (gelukkiger, minder psychische klachten, minder vaak zorgen). Alleen op het vlak van sociale contacten oordeelt men neutraal.

 

Financiële gevolgen bepalen het al dan niet kiezen voor RVU Regeling

Werknemers willen vooraf weten of men financieel kan overbruggen tot pensioen + wat de gevolgen zijn voor het pensioen. Twijfel over deelname wordt dus sterk bepaald door financiële factoren:

  • gevolgen voor pensioen (40%)
  • hoogte RVU-uitkering (37%)
  • financiële situatie algemeen (29%)

 

Deelname aan de RVU betekent dat de financiële positie verandert. Meestal zijn RVU-uitkeringen lager dan het salaris. Bij 65 % is de financiële situatie onveranderd gebleven. Bij 30% is de financiële situatie verslechterd. Bij 5% is de nieuwe financiële situatie moeilijk of zeer moeilijk.

Meer over RVU Regeling

 

Bent u 60-plus en wilt u eerder stoppen met werken?

Neem contact op met Juristen ArbeidsRecht NL en mail uw vraag naar info@transitievergoeding.nl.

 

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie