Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Onterecht ontslag van directeur: € 375.000 aan vergoedingen

De managing director van Goudwisselkantoor wordt op staande voet ontslagen na het vragen om een salarisverhoging. Volgens de werkgever zou de directeur verantwoordelijk zijn voor een angstcultuur bij de werknemers. Ook zou de werkauto zijn gebruikt voor privé. Verder is er een gebrek aan zelfreflectie, aldus de werkgever. De managing director geeft aan niet meer te willen werken voor Goudwisselkantoor en claimt een hoge vergoeding.

Meer over ontslag staande voet

 

Hoog salaris en hoge bonus voor directeur

De man werkt sinds 2015 bij Goudwisselkantoor. Het bedrijf is in 1984 opgericht.  Als managing director heeft hij een basissalaris van €174.000 en een jaarbonus van €70.000. Hij vraagt -op een professionele manier- om loonsverhoging. De werkgever laat hem weten dat hij per direct zijn spullen kan pakken en mag vertrekken. De voormalige director gaat niet akkoord met de vertrekregeling en start een procedure bij de kantonrechter.

 

Directeur krijgt gelijk van de kantonrechter: Totale vergoeding € 375.000

De kantonrechter geeft de managing director gelijk: er is geen sprake van slecht functioneren, er werd zelfs uitstekend werk geleverd. De director is in een korte periode van adviseur naar managing director gepromoveerd. Volgens de kantonrechter is er zelfs sprake van ‘ernstig verwijtbaar handelen’ door de werkgever, doordat er allerlei nepredenen zijn bedacht om hem te kunnen ontslaan. De directeur ontvangt een aantal vergoedingen, onder andere een ontslagvergoeding van €53.000, een achterstallige bonus van €61.000, onkostenvergoeding van €9.000, etc. Bij elkaar opgeteld €375.000. Tot slot mag de voormalige managing director 5 maanden thuis zitten met doorbetaling van salaris.

Meer over transitievergoeding berekenen

 

Dreigt voor u ontslag?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie