Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Juridische kosten betaald door werkgever na verwijtbaar handelen werkgever

In een ontslagprocedure is de werkgever, een basisschool, veroordeeld tot het betalen van een ontslagvergoeding aan de ontslagen werknemer. De werknemer is slachtoffer geworden van intimidatie, misleiding en aantasting van zijn eer en goede naam in het onderwijs. De school heeft hem een communicatieverbod opgelegd en zonder enige reden heeft de school een onderzoek tegen hem ingesteld. De kantonrechter is van mening dat de werkgever ernstig verwijtbaar heeft gehandeld en geen “goed werkgever” is geweest.

 

Behalve ontslagvergoeding moet werkgever ook juridische kosten betalen

De werknemer ontvangt een ontslagvergoeding van de werkgever. Ook maakt hij aanspraak op de kosten van juridische bijstand die hij heeft moeten maken. De werknemer heeft zich laten vertegenwoordigen door 2 juristen van verschillende kantoren. De rechtbank veroordeelt de school tot het betalen van € 20.000 aan kosten van juridische bijstand.

 

Bij ontslag via vaststellingsovereenkomst betaalt werkgever juridische kosten

De meeste ontslagen lopen NIET via de kantonrechter, maar via een vaststellingsovereenkomst. Bij een vaststellingsovereenkomst maakt u met uw werkgever afspraken over uw ontslag. Meestal is de verhouding nog redelijk tussen u en uw werkgever. Zo ontvangt u een ontslagvergoeding en een WW-uitkering. Voordat u de vaststellingsovereenkomst ondertekent, laat u zich bijstaan door een jurist. De juridische kosten die u maakt, worden meestal betaald door de werkgever.

Meer over vaststellingsovereenkomst juridische kosten

 

Krijgt u een vaststellingsovereenkomst? Zoekt u juridische hulp?

Neem contact op met Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U spreekt onmiddellijk een jurist. Of mail info@transitievergoeding.nl.

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie