Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Hoge ontslagvergoeding voor bestuurder vakbond NU’91

Vakbond NU’91 wilt de voorzitter ontslaan via de kantonrechter. Reden is een arbeidsconflict. De voormalige voorzitter van de beroepsorganisatie voor zorgprofessionals krijgt direct ontslag na een vertrouwensbreuk. Volgens de werkgever is er sprake van een angstcultuur en een hoog ziekteverzuim, vanwege haar leiderschapsstijl. De voorzitter wil niet meewerken aan een onafhankelijk onderzoek naar deze klachten. Dit leidt tot het directe ontslag.

Meer over ontslag arbeidsconflict

 

Ontslagreden niet goed onderbouwd volgens kantonrechter: Vergoedingen van € 107.000

Volgens rechter is het ontslag niet goed genoeg gemotiveerd. De rechter stelt dat de stappen in de ontslagprocedure niet volledig zijn doorlopen, onder andere doordat er geen onafhankelijk onderzoek heeft plaatsgevonden. De rechter oordeelt dat NU’91 een transitievergoeding van € 20.000 verschuldigd is aan de voormalig voorzitter. Daarbovenop een contractuele vergoeding van € 77.000, uitbetaling van de vakantiedagen, een eindejaarsuitkering en de proceskosten. Totaal € 107.000.

Meer over hogere ontslagvergoeding, ook voor u

 

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie