Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Vaststellingsovereenkomst en juridische kosten

 

Vaststellingsovereenkomst bij ontslag

Als werkgever en werknemer besluiten om de arbeidsovereenkomst te beëindigen kunnen ze kiezen voor ontslag met wederzijds goedvinden. Men maakt afspraken over de ontslagregeling, waaronder een ontslagvergoeding en mogelijk andere voorzieningen. Alle voorwaarden waaronder de arbeidsovereenkomst eindigt, komen in de vaststellingsovereenkomst te staan. Voor de werknemer is dit complexe materie waarin hij geen expertise heeft. De werknemer laat zich daarom vaak bijstaan door een jurist. Meer over jurist vaststellingsovereenkomst. Juridische hulp kost geld. 

 

Juridische kosten betaald door de werkgever

Een werkgever kan -naast de ontslagvergoeding- andere financiële regelingen aanbieden, zoals een budget voor juridische kosten. De door de werknemer gemaakte juridische kosten worden door de werkgever vergoed. Dit kan als onderdeel in de vaststellingsovereenkomst worden opgenomen.

De werkgever is niet verplicht de juridische kosten van de werknemer te vergoeden. Maar als de werknemer geen verwijt valt te maken van het ontslag, dan is het redelijk dat de werkgever de juridische kosten draagt. Zodoende poogt de werkgever de werknemer te bewegen in te stemmen met het ontslagvoorstel.

Vaak wordt door de werkgever een vast bedrag ter compensatie van de juridische kosten aangeboden, bijvoorbeeld 500,- of 750, -.

 

Tip: laat juridisch kosten opnemen in de vaststellingsovereenkomst

Mocht u worden geconfronteerd met een ontslag door uw werkgever, en u bent bereid te onderhandelen over de inhoud van de vaststellingsovereenkomst, dan is het in uw belang afspraken te maken over de vergoeding van de juridische kosten. Voor de werkgever zijn deze kosten aftrekbaar van de belasting.

 

Gratis controle vaststellingsovereenkomst

Wilt u weten of uw vaststellingsovereenkomst correct is opgesteld door uw werkgever? Staat er een vergoeding voor juridische kosten in? Zijn alle overige bepalingen wel juist geformuleerd? Laat onze arbeidsjuristen uw vaststellingsovereenkomst controleren:

Man   Vrouw
 

Heeft u nog vragen of wilt u liever een arbeidsjurist spreken voordat u de documenten upload en verstuurt, bel 088 20 50 899 of mail naar info@transitievergoeding.nl.

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen