Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Transitievergoeding veel te laag voor goed outplacement

Scholing of outplacement inkopen

Het transitiebudget bij ontslag zou een kwart maandsalaris per dienstjaar worden met een maximum van 4 maanden. Dit moet gebruikt worden voor scholing en begeleiding naar nieuw werk. Als je bijvoorbeeld 4 jaar in dienst bent geweest krijg je een vergoeding om een opleiding te volgen van 1 maand. Dat is net voldoende voor een cursus bij de LOI en daar kun je zeker geen outplacement traject van volgen.

8 Reacties

Marius Winter
november 30, 2012 13:02
1
Een goed outplacement traject van 6 maanden kost minimaal 5.000,-. Intensieve omscholing is nog duurder, dus een transitiebudget van max. 4 maandsalarissen (bij 16 jaar dienstverband) zal zelden voldoende zijn. Voor werknemers die korter in dienst zijn, valt het plaatje slechter uit.
peter
november 30, 2012 13:32
2
de politiek staat buiten de werkelijkheid. 1 zie toentertijd die reintegratiebureautjes zeer kostbaar en ineffectief en nu dus transitiebureaus echt belachelijk 2 nw ontslagrecht wordt een ramp voor de oudere werknemer (nu al vanaf 45 jaar) na bijv 35 jaar of langer gewerkt te hebben wordt men straks afgescheept met een fooi aan ontslagvergoeding, nauwelijks kans op nieuw werk (te duur) en ook nog eens langer doorwerken en verkorting WW-termijn. als dit doorgaat.. een ramp voor ouderen
M. van der Noord
december 10, 2012 13:22
3
Het transitiebudget op zich vind ik geen slecht idee. Maar naar mijn mening is het bedrag inderdaad zo laag dat de werknemer er niet veel mee op schiet. Het mag dan minder voorkomen dan vroeger, dat mensen hun gehele carrière bij één werkgever werkte, maar op deze manier kun je toch je werknemers na bijvoorbeeld 25 jaar dienst niet op staat zetten.
Kim
december 10, 2012 13:30
4
Met de voorgestelde hoogte van het transitiebudget is het inderdaad meer het op straat zetten van de werknemer, dan afscheid nemen van. Waarom de kantonrechtersformule niet meer zou voldoen, en na jaren zomaar aan de kant wordt gezet, is mij ook niet (geheel) duidelijk.
M winter
maart 30, 2014 00:12
1.4
de kantonrechtersformule mag nog steeds gebruikt worden mits werkgever en werknemer dat onderling afspreken (ontslag met wederzijds goedvinden). Als ontslag via UWV of kantonrechter loopt, zal transitievergoeding gebruikt worden, die veel lager is.
Hetty
februari 26, 2013 12:55
5
Ben hier grote tegenstander van verdwijnen ontslagvergoeding en inkorten ww duur. De huidige crisis is geen goede tijd om dit in te voeren. Kabinet en werknemers besparen geld en dat moet betaald worden door de mensen die ontslagen zijn. Erg associaal. Zorg eerst als kabinet dat er voor iedereen werk is en doe dan de hervorming. Ben een grote voorstander van het weer instellen van ww-premie voor werkgevers. Is socialer.
vervat
februari 23, 2015 17:50
6
Voor de 55+ werknemer betekend dat de ontslagvergoeding gaat naar outplacement bedrijfjes.
Marius Winter Financieel adviseur
februari 11, 2016 21:52
1.6
Hallo Vervat, nee klopt niet. De werknemer bepaalt zelf of hij gebruik maakt van outplacement of niet. Dat is een vrije keuze. Hij mag de transitievergoeding ook laten bijschrijven op zijn prive rekening. Hij betaalt wel belasting over de transitievergoeding.

Reageer

Annuleren

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie