Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Mijn werkgever “vergeet” mijn transitievergoeding te betalen. Wat moet ik doen?

Ik ben na 3 jaarcontracten alsnog ontslagen. Ik heb volgens mij recht op een transitievergoeding van minimaal 1 maand. Ik heb mijn eindafrekening wel al ontvangen, maar de transitievergoeding zat er niet bij. Wat moet ik doen om de transitievergoeding te ontvangen?

 

50 Reacties

Robin (arbeidsjurist)
januari 29, 2016 15:22
1
Beste, wanneer de werkgever de transitievergoeding niet binnen 1 maand uitbetaalt moet je als werknemer direct actie ondernemen aangezien je dan binnen 2 maanden (3 maanden na einde dienstverband) naar de kantonrechter toe moet gaan om de transitievergoeding te claimen. Wanneer je dit niet binnen 3 maanden na einde dienstverband doet vervalt het recht op de transitievergoeding.
Arno
april 16, 2018 16:53
1.1
Duidelijk antwoord hierboven, maar nu het volgende: ik werk via vast contract bij werkgever X, dan gaat mijn arbeidscontract via ancieënnniteitsverklaring over naar volgende werkgever, deze volgende werkgever gaat binnen het jaar failliet, normaal zou de oude werkgever ( werkgever x) nog een jaar aansprakelijk zijn, maar hoe zit dit met transitievergoeding? Voor de duidelijkheid, werkgever X is op geen enkel moment failliet geweest, hoe zit het ?
Gerard Reijn
februari 08, 2016 11:57
2
Ook bij mij is mijn contract na drie contracten in 3 jaar tijd niet omgezet in een vast dienstverband. Begrijp ik goed dat je werkgever automatisch uitbetaald en niets voor hoeft te regelen? Mijn HR manager gaf wel aan dat het geldt voor contracten na juli 2014. Dit is niet juist. Dus ik kan aangeven dat ze verplicht zijn tot uitbetalen. Ik wil de transitievergoeding (deels) gebruiken vooreen opleiding hoe moet ik dat aangeven zodat er geen belasting over wordt afgetrokken?
Anne (arbeidsjurist)
februari 17, 2016 15:43
1.2
Beste Gerard, het is juist dat de werkgever de vergoeding automatisch uit moet betalen. Dit moet binnen een maand na het eind van het dienstverband gebeuren. Mocht je werkgever de vergoeding niet uit zichzelf betalen, heb je 2 maanden de tijd om de vergoeding te vorderen. Dit is dus een vrij korte termijn. De wet verwacht dat je direct naar de kantonrechter gaat. Je kunt zo'n dure procedure voorkomen door een jurist in te schakelen en dit is dan ook, in dat geval, mijn advies.
Marius Winter financieel adviseur
februari 19, 2016 14:57
2.2
Beste Gerard, je moet tijdig tegen jouw werkgever zeggen dat je jouw transitievergoeding wilt gebruiken voor een opleiding. Ook moet je tijdig een keuze maken voor opleiding + opleidingsinstituut. Dit instituut moet de factuur direct en tijdig naar de werkgever sturen.
jos
juni 13, 2017 05:45
3
Mijn vrouw heeft een vaststellingsovereenkomst waarin staat dat de werkgever van haar zegt dat hij mijn vrouw op 1 juni 2017 een transitievergoeding betaald, tot heden is het niet gebeurt , ondanks 2 x email gestuurd....wat moet mijn vrouw doen ?
Latoya (Juristen Arbeidsrecht Nederland)
juni 30, 2017 16:11
1.3
Geachte Jos, wanneer uw vrouw tijdens de onderhandelingen juridische bijstand heeft gehad, adviseer ik u contact op te nemen met deze persoon. Indien dit niet het geval is adviseer ik u een jurist in te schakelen. Wij kunnen u hierin bijstaan. U kunt de vaststellingsovereenkomst via onze website vrijblijvend naar ons toesturen.
Behary.b
januari 31, 2020 19:35
1.1.3
Ik. Ben in januari 2019onslagen na 20jaar werken ,kan ik nog transitie vergoeding aanvragen
Jasper (Juristen Arbeidsrecht Nederland)
februari 03, 2020 08:36
1.1.1.3
Beste Behary, helaas heeft u maar tot 3 maanden na de ontslagdatum de tijd om de transitievergoeding bij de werkgever te vorderen. Mocht u toentertijd recht gehad hebben op een transitievergoeding, dan bent u momenteel te laat om dat nog van de werkgever te vorderen.
Hic
juni 17, 2017 00:14
4
Ik ben per 1 juni uit dienst en weet dat ik recht heb op de transitievergoeding. Ook weet ik dat dit wettelijk binnen een maand betaald moet worden. Daarom heb ik vandaag mijn oude werkgever gebeld en gevraagd wanneer ik dit kan verwachten. Als antwoord kreeg ik dat ik binnen 6 weken bericht krijg?! Hoe moet ik hiermee omgaan?
Latoya (Juristen Arbeidsrecht Nederland)
juni 30, 2017 15:12
1.4
Beste Hic, de transitievergoeding dient inderdaad binnen een maand na het einde van uw dienstverband uitgekeerd te worden. Daarna heeft u nog twee maanden de tijd om achter de betaling van de transitievergoeding aan te gaan. Na deze twee maanden kunt u geen aanspraak meer maken op de transitievergoeding. Wellicht is het verstandig om een jurist in te schakelen. Wij kunnen u hierin bijstaan.
Sezgin
oktober 05, 2017 23:45
5
Hallo, Mijn werkgever weigert de transitievergoeding te betalen. Kunnen jullie mij hiermee bijstaan? Groeten, Sezgin
Latoya (Juristen Arbeidsrecht Nederland)
december 20, 2017 09:48
1.5
Beste Sezgin, wanneer u recht heeft op de wettelijke transitievergoeding dient u dit schriftelijk aan de werkgever te melden. Hij is verplicht deze aan u uit te keren. U heeft als werknemer een korte termijn om de zaak aan de rechter voor te leggen. U moet binnen drie maanden na het beëindigen van het dienstverband een procedure bij de kantonrechter opstarten. Na drie maanden vervalt dit recht. Wij kunnen u hierin bijstaan. Ik adviseer u contact op te nemen met ons kantoor.
Jo
oktober 13, 2017 16:14
6
Goedendag, In mijn vaststellingsovereenkomst word gesproken over een eenmalige uitkering, waarbij ik afzie van nog een transitievevergoeding! Maar ook dat hij binnen een maand uitdiensttreding moet zijn betaald. Dit termijn is nu overschreden ondanks dat ik ze er over gemaild heb (krijg geen antwoord terug) wat voor brief met welke inhoud kan ik nu sturen? Gr Jo
Latoya (Juristen Arbeidsrecht Nederland)
december 20, 2017 09:56
1.6
Beste Jo, wanneer de werkgever de afspraken uit de vaststellingsovereenkomst niet nakomt, kunt u de vaststellingsovereenkomst ontbinden of u kunt nakoming vorderen bij de rechter. Als u tijdens de onderhandelingen over de vaststellingsovereenkomst juridische bijstand heeft gehad, adviseer ik u contact op te nemen met deze persoon. Indien dit niet het geval is adviseer ik u een jurist in te schakelen. Wij kunnen u hierin bijstaan. Ik adviseer u contact op te nemen met ons kantoor.
Marika
november 10, 2018 22:39
7
Hallo, een kennis van me heeft ontslag gekregen en recht op transitievergoeding, echter gezien de financiële (slechte) positie van het bedrijf krijgt hij nu een (lagere) ontslagvergoeding. Kan hij toch zijn transitievergoeding bij de rechter vorderen en is er vanwege de financiële (slechte) situatie van de werkgever, een kans van slagen?
Bo Prins (Juristen Arbeidsrecht Nederland)
december 17, 2018 15:11
1.7
Beste Marika, Indien de werkgever in een slechte financiële positie zit, dan kan er een lagere ontslagvergoeding worden toegekend. Mocht er een hogere ontslagvergoeding bij de rechter worden gevorderd, dan is de kans van slagen erg klein, aangezien de werkgever de financiële middelen niet heeft om een hogere ontslagvergoeding te betalen.
Buket Yildirim
november 15, 2018 13:09
8
Hallo, in mijn vaststellingsovereenkomst staat dat de ontslagvergoeding binnen 14 dagen na einde arbeidsovereenkomst betaald wordt. Dit is nog niet gebeurd. Via mijn jurist heb ik ze al een herinnering gestuurd tevens ook voor een positief geredigeerd getuigschrift. Nog geen antw op mogen ontvangen. Vandaag is de laatste dag. Kan ik morgen dan al gelijk stappen ondernemen?
Bo Prins (Juristen Arbeidsrecht Nederland)
december 17, 2018 15:17
9
Beste Buket Yildirim, de werkgever dient de transitievergoeding binnen 1 maand na het ontslag uit te betalen. In uw situatie is er een termijn van 14 dagen afgesproken. U kunt de werkgever aankaarten dat de transitievergoeding uitbetaald dient te worden. Het is van belang dat de werkgever de transitievergoeding binnen 3 maanden uitbetaald, want na 3 maanden vervalt uw recht op de transitievergoeding. Mocht de werkgever na 1,5 maanden de transitievergoeding nog niet uitbetaald hebben, dan is he
johan
februari 01, 2019 19:55
10
hallo allemaal ik zit met een vraag , heb 12 jaar lang bij een baas gewerkt als taxi chauffeur ,ik zit nu bijna 2 jaar bij de uwv. heb op dit moment nog 80/100% in de wia .maar heb vandaag een mail gelezen wat ik ooit heb bewaard het blijk een arbeids beindiging het is nu inmiddels ruim 2 jaar geleden dat hij mij heb betaald omdat ik 3 jaar in de ziektewet liep en na 2 jaar ga je dan naar de uwv.maar mijn vraag is mij ex werkgever heb tot de dag van vandaag mij nooit de transitie vergoed
johan
februari 01, 2019 19:58
11
vervolg. we haden wel in het verleden tot een recht zaak laten komen omdat ik ontslag kreeg terwijl ik in de ziektewet liep dat is terug geroepen door de rechtbank. maar nu heb ik desondank nog recht op mijn transitie vergoeding mvgr johan
Floor (Juristen Arbeidsrecht Nederland)
februari 05, 2019 12:10
1.11
Beste Johan, Het is belangrijk om eerst vast te stellen of er daadwerkelijk ontslag heeft plaatsgevonden. Als het ontslag 2 jaar geleden heeft plaatsgevonden, dan heeft u geen recht meer op de transitievergoeding. Als het ontslag nog niet heeft plaatsgevonden, dan heeft u pas recht op een transitievergoeding als de werkgever overgaat tot ontslag.
Corrie
februari 09, 2019 12:41
12
Goedendag, ik lees voor het eerst over een transitievergoeding. Niemand heeft mij hierop gewezen tijdens het hele ziekteproces. Ik ben na een tweejarige ziekteperiode ‘automatisch’ ontslagen (2016). Kan ik de transitievergoeding nog claimen? Ik voel me behoorlijk genaaid! Mijn dienstverband ging in in 2008. Ik ben van 1963.
Floor (Juristen Arbeidsrecht Nederland)
maart 04, 2019 13:17
1.12
Beste Corrie, Na 2 jaar ziekte bestaat er geen 'automatisch' ontslag. Weet u zeker dat u ontslagen bent? U zou hiervoor een beëindigingsovereenkomst hebben moeten tekenen of een beslissing op een ontslagvergunningsaanvraag bij het UWV hebben moeten ontvangen. Als u wel ontslag bent, heeft u nu geen recht meer op transitievergoeding. Bent u echter (nog) niet ontslagen, dan is er ruimte voor een dergelijke vergoeding als het ontslag wel plaatsvindt.
Marion
maart 15, 2019 11:14
13
Stel je had in het verleden een contract van 20 uur en bent na twee jaar ao in de wia gekomen en voor 10 uur blijven werken. De werkgever heeft toen geen transitievergoeding uitbetaald. Een aantal jaren later is het werk niet meer vol te houden en krijg je na een melding verslechterde gezondheid een iva uitkering. De werkgever beëindigd het contract en betaald voor 10 uur transitievergoeding. Kun je dan alsnog binnen drie maanden aanspraak maken op transitievergoeding over die eerste 10 uur?
Floor (Juristen Arbeidsrecht Nederland)
april 09, 2019 12:13
1.13
Beste Marion, Bij de originele urenvermindering van 20 naar 10 uur had, als de transitievergoeding toen bestond, de transitievergoeding over die 10 uur overeengekomen moeten worden. Is dat niet het geval, dan kunt u daar geen aanspraak meer op maken.
ike lenselink
april 18, 2019 13:57
14
Hoi ik heb meer dan 4 jaar bij MSD gewerkt via diverse uitzned bureaus. Echter het laatste contrackt heb als zieke uigediend vanwege een hernia. ( niet werkgerelateerd) Het uzb heeft me geen transitie vergoeding betaald en me hierover ook niet geinformeerd Het laatste contract is aug 2018 afgelopen en niet meer verlengd omdat ze me geen passend werk aan konden bieden. Door oxydongebruik ben ik te suf en duf geweest en geen ervaring hiermee om binnen 3 maanden te reclameren. Het uzb heeft hier o
Floor (Juristen Arbeidsrecht Nederland)
april 19, 2019 14:15
1.14
Beste Ike, Als de 3 maanden voorbij zijn is het recht op transitievergoeding vervallen, hier kunt u dus helaas geen aanspraak meer op maken.
Edith Bal Verbeek
juni 18, 2019 17:33
15
Beste heren. Mijn contract ging 1 juli 2017 in en eindigt 30 juni 2019. Nu zegt het HR bureau dat ik pas 1 juli 2019 2 jaar werk bij dit bedrijf en daarom geen recht heb op transitievergoeding. Kunt u hierover uitleg geven en hoe zit het met al mijn overuren. Als ik die erbij tel dan zit er minimaal een extra dag bij.
receptie
september 26, 2019 17:10
1.15
Beste Edith, Een werknemer heeft recht op een transitievergoeding indien hij twee jaar werkzaam is bij een bedrijf. In uw geval zou dat dus 1 juli 2019 zijn. Voor het berekenen van de arbeidsjaren worden geen overuren meegenomen. Je kunt het aantal overuren dus niet zien als extra werkdagen die je bij je arbeidsjaren kunt tellen. Met vriendelijke groet, Geert van Doornmalen (Juristen Arbeidsrecht Nederland)
Gerwin
november 19, 2019 17:49
16
Hallo, ik heb een vraag. Na 2 jaar ziekte kom ik in de Wia. Mijn werkgever betaald mij door tot 27 november 2019, dan is mijn contract ten einde. Ik krijg een transitievergoeding, de hoogte hiervan is mij al medegedeeld. Omdat de wia aanvraag nog niet helemaal rond is wordt mijn transitievergoeding alsmede de nog openstaande vrij uren, vakentiegeld enz betaald uiterlijk maart 2020. Wat gebeurt er nu met mijn transitievergoeding als ik voor maart 2020 ander werk heb, ik heb namelijk een aanbod gehad om te gaan solliciteren naar lichter werk met iets minder uren.
Jasper (Juristen Arbeidsrecht Nederland)
november 20, 2019 09:04
17
Beste Gerwin, als de onderhandelingen zijn verlopen en er sprake is van een ondertekende vaststellingsovereenkomst, dan kunt u solliciteren zonder dat het consequenties heeft voor uw transitievergoeding. Alleen als de onderhandelingen nog lopen en u tussentijds ander werk heeft gevonden, kan dat problemen opleveren. In het geval dat de werkgever daar achter komt, kan deze stellen dat u relevante informatie heeft achtergehouden. De transitievergoeding had immers niet door de werkgever betaald hoeven te worden, omdat de nadelige gevolgen voor de werknemer niet aanwezig blijken te zijn.
Sam
december 07, 2019 20:42
18
Goedenavond, mijn contract is per 4 september 2019 van rechtswege beëindigd en mijn werkgever heeft destijds aangegeven, dat ik in aanmerking kom voor een ontslagvergoeding. Deze ontslagvergoeding is echter nooit uitgekeerd door mijn werkgever. Vanwege mijn ziekte heb ik dit onlangs pas kunnen constateren. Ik heb de werkgever hierop aangesproken, maar ik heb geen reactie meer ontvangen. Wat kan/moet ik doen? Alvast bedankt voor uw reactie.
Jasper (Juristen Arbeidsrecht Nederland)
december 09, 2019 09:22
1.18
Beste Sam, werknemers hebben tot 3 maanden na de ontslagdatum de tijd om de transitievergoeding bij de werkgever te vorderen. In uw geval is uw contract per 4 september van rechtswege beëindigd, wat betekent dat u tot 4 december had om de transitievergoeding te vorderen. Helaas bent u op dit moment te laat om nog een wettelijk recht te hebben op de transitievergoeding.
Paul
januari 23, 2020 19:31
19
1. Is de termijn van drie maanden om de transitievergoeding te claimen te rekenen van de datum van het einde van het laatste tijdelijke dienstverband (in mijn geval vanaf 01.08.2019) of pas vanaf het einde van de (2-jaars periode) verplichte loondoorbetaling bij ziekte? 2. Inderdaad hoort iedereen de wet te kennen, maar er is ook nog zoiets als zorgplicht voor de werkgever. Had mijn werkgever niet moeten aangeven dat ze niet van plan waren de Transitievergoeding te betalen met daarbij de redenen waarom niet?
Roegsanah (Juristen Arbeidsrecht Nederland)
januari 24, 2020 08:47
20
Beste Paul, Aangezien uw contract van rechtswege afloopt op 1-8-2019, heeft u vanaf deze datum 3 maanden de tijd om de transitievergoeding te vorderen bij uw werkgever. Na deze periode vervalt uw recht op de transitievergoeding. Vanaf het moment dat uw dienstverband eindigt, hoeft uw werkgever u geen loon meer te betalen. U krijgt dan een Ziektewetuitkering van het UWV.
Corina
juni 26, 2020 10:36
21
Beste, mijn contract is niet verlengd en er is aangegeven dat ik recht heb op transitievergoeding. Mijn laatste werkdag was (na opnemen vakantiedagen) 22 mei. Officiele beeindiging 3 juni. Ik heb vandaag mijn "eindafrekening" gehad met uitbetaling vakantiegeld en loon over de laatste 3 dagen van juni. Hier mis ik wel de transitievergoeding op. Hoort deze hier al bij te zitten, of pas aankomende maand? Dankjewel vast!
receptie
juni 29, 2020 12:24
1.21
Beste Corina, na de officiële einddatum van uw contract, heeft de werkgever 1 maand de tijd om tot betaling van de transitievergoeding over te gaan, als u een verzoek daartoe heeft ingediend. Na deze maand mag u namelijk de wettelijke rente bij uw transitievergoeding optellen. Mocht u werkgever nalaten om tot betaling over te gaan, dan moet u uiterlijk binnen 3 maanden een procedure starten bij de kantonrechter.
Mete
juli 21, 2020 00:30
22
Hi Tellen alle jaren mee? ik heb gewerkt bij mijn huidige werkgever van 2012 t/m 2015 (3 contracten van een jaar) daarna 3 maanden in 2015 een UWV uitkering want nog geen vast contract mogelijk. Na die 3 maanden mocht ik terugkomen van 2015 tot nu inmiddels wel een vast contract. Tellen de 3 jaren 2012-2015 ook mee met een eventuele transsitie vergoeding?
Jasper (Juristen Arbeidsrecht Nederland)
juli 21, 2020 08:37
1.22
Beste Mete, ook de jaren van 2012 t/m 2015 tellen mee bij de berekening van een eventuele transitievergoeding. Pas als een werknemer er langer dan 6 maanden tussenuit is geweest moet er opnieuw geteld worden.
Marloes
oktober 16, 2020 15:51
23
Ik ben met mijn werkgever in de VSO overeengekomen dat ik per 1 maart uit dienst zal treden. Die maand zal ook mijn beeindigingsvergoeding worden uitbetaald. Stel dat ik vóór 1 maart een nieuwe baan vind, zijn we overeengekomen dat per datum in dienst treding bij de nieuwe werkgever, het contact bij mijn huidige werkgever stopt. Heel logisch. Maar komt mijn beeindigingsvergoeding dan niet in gevaar? Wordt deze dan nog steeds uitbetaald? En pas eind maart, of uiterlijk een maand na uit dienst treden bij de voormalig werkgever?
receptie
oktober 19, 2020 09:14
1.23
Beste Marloes, dat ligt aan de exacte bepaling zoals opgenomen in de vaststellingsovereenkomst. U kunt uw vaststellingsovereenkomst mailen naar: juridischmedewerker@transitievergoedig.nl voor een vrijblijvende controle.
Chantal
maart 02, 2021 15:59
24
Mijn vriend werkte als uitzendkracht bij Timing. Hij heeft wel recht op een transitievergoeding, maar zeggen nog 6 maand te hebben om ander werk voor hem te vinden. Na 6 maand einde contact kan hij dit claimen. Klopt dat? Mijn mening is uitbetaling binnen 6 weken einde dienstverband incl eindafrekening.
Jasper
maart 02, 2021 16:28
1.24
Beste Chantal, het klopt dat uitzendbureaus binnen 6 maanden nieuwe werk mogen aanbieden waardoor er geen recht meer is op een transitievergoeding. Wel doet u er verstandig aan om door het uitzendbureau op papier te laten zetten dat de werknemer na verloop van deze 6 maanden alsnog zijn vergoeding kan vorderen bij het uitzendbureau mocht er geen nieuw werk zijn aangeboden.
Gert
september 15, 2021 08:53
25
Ik had een tijdelijk contract van jaar en ben ontslagen,werkgever heeft toegezegt mij na de coronacrisis weer aan te nemen,(max 1jaar ) dat is niet gebeurd.heb ik nu nog recht op transitievergoeding
Robin
september 17, 2021 09:50
1.25
Beste Gert, het recht op een transitievergoeding komt te vervallen na 3 maanden na het einde van de arbeidsovereenkomst. Als uw arbeidsovereenkomst langer dan 3 maanden geleden beëindigd is dan heeft u helaas geen recht meer op een transitievergoeding.
Janna
november 14, 2021 10:50
26
hallo, mijn man heeft recht op transitie vergoeding. werkgeven heeft nog 14 dagen de tijd alvorens wij kunnen reageren maar wat als deze werkgever nu niet gaat reageren? ik jurist in schakel en hierop niet reageert. dan moeten we naar de rechtbank? hoelang blijft het dan van kracht? kan toch niet zo zijn dat een werkgever er dan onderuit kan komen door maar niet te reageren. ?
receptie
november 15, 2021 08:44
1.26
Beste Janna, voor de beantwoording van uw vraag wil ik u vragen om telefonisch contact met mij kunnen opnemen via het nummer: 088-2050899. Met vriendelijke groet, Jasper
Richy
februari 14, 2023 07:02
27
Ik heb enkele maanden geleden een vso getekend. Dienstverband liep 1 januari 2023 af. WG en ik hadden afgesproken dat de ontslagvergoeding uiterlijk 31 januari 2023 voldaan diende te zijn. WG heeft zich niet aan de betalingsverplichting gehouden. 1 februari 2023 een vorderingsbrief gestuurd waarin ik tevens 2% wettelijk rente vorder. WG heeft het bedrag 1 februari 2023 betaald zonder de wettelijke rente. WG is 1 dag te laat met betalen en de 2% rente heb ik nu toch recht op?
Marius Winter
februari 14, 2023 11:01
1.27
Beste Richy, u heeft inderdaad recht op deze rente. Als de 2 % wettelijke rente op jaarbasis geldt, moet u het bedrag delen door 365 (aantal dagen per jaar). Bijvoorbeeld: stel de ontslagvergoeding is 10.000, dan is de rente over 1 dag : (10.000 * 0,02)/ 365 = 0,55 euro.

Reageer

Annuleren

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie