Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag via kantonrechter na staken onderhandelingen

Een werkgever vindt dat een werknemer –na 14 jaar dienstverband- onvoldoende functioneert en dat zij er alles aan hebben gedaan om zijn functioneren te verbeteren. Ook is er een incident geweest op de werkvloer. Werkgever biedt een vaststellingsovereenkomst aan om het ontslag onderling te regelen.

Werknemer is het hiermee oneens. Het voorval had niet mogen gebeuren, maar hij heeft conform het bedrijfsreglement gehandeld. Ook herkent werknemer zich niet in de inspanningsverplichting van de werkgever.

 

Werknemer schakelt Juristen ArbeidsRecht Nederland in

De voorgestelde ontslagvergoeding is een kwart van de transitievergoeding. Bij een dienstverband van 14 jaar is dit te laag. De jurist start de onderhandelingen en doet een aantal tegenvoorstellen.Partijen komen er niet uit.

 

Werkgever start vervolgens ontslagprocedure bij de kantonrechter

De jurist voert namens de werknemer verweer bij de kantonrechter. De kantonrechter oordeelt dat het voeren van gesprekken ter verbetering van het functioneren onvoldoende is. Het ontslag is dus geen logisch gevolg. De werknemer wordt in het gelijk gesteld.

 

Bij kantonrechter alsnog akkoord over –hogere- ontslagvergoeding

Tijdens de zitting bij de kantonrechter treffen werkgever en de jurist een schikking. De vergoeding is fors hoger dan het eerste voorstel. Voor de werknemer voelt dit als een rechtvaardige oplossing.

 

Dreigt ontslag voor u? Vraag direct advies jurist of bel 088 20 50 899. Het eerste advies is gratis.

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie