Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag met wederzijds goedvinden: wanneer en waarom?

Een werkgever heeft vaak baat bij de snelste manier van ontslag: ontslag met wederzijds goedvinden. Dit kan ook de goedkoopste manier zijn dat hoeft echter niet. Als de werkgever het ontslag niet met wederzijds goedvinden regelt, dan zal hij de ontslagprocedure via de kantonrechter of UWV moeten doorlopen. Zeker ontslag via de kantonrechter is een complexe procedure.

 

Waarom zou werkgever kiezen voor ontslag met wederzijds goedvinden:

  • Het is snel duidelijk wanneer de arbeidsovereenkomst eindigt
  • Er zijn heldere afspraken gemaakt welke financiële posten worden betaald, zoals een ontslagvergoeding of transitievergoeding
  • Het starten van een ontslagprocedure is niet nodig. Ontslag via kantonrechter of UWV kan geweigerd worden
  • Ontslag kan in goede harmonie worden afgewikkeld 
  • Finale kwijting-beding wordt in de beëindigingsovereenkomst opgenomen: na uitvoering van de in de overeenkomst neergelegde afspraken, hebben partijen niets meer van elkaar te eisen

Als de kosten van ontslag met wederzijds goedvinden lager zijn dan die van een normale ontslagprocedure, is uw werkgever vaak bereid met u te onderhandelen over een fatsoenlijke ontslagovereenkomst. Daarin liggen voor u onderhandelingskansen.

 

Stelt uw werkgever ontslag met wederzijds goedvinden voor? 

Dreigt ontslag voor u en staat u zelf ook open voor een onderlinge regeling met uw werkgever? Onze juristen zijn gespecialiseerd in ontslagzaken en realiseren de beste ontslagdeal voor u. Laat onze ontslagjuristen voor u onderhandelen: bel 088 20 50 899 en spreek direct een jurist. Het eerste advies is gratis. Lees ook over ervaringen van klanten met Juristen ArbeidsRecht Nederland.

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag