Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag met wederzijds goedvinden en beperken van het concurrentiebeding

 

Wat is een concurrentiebeding?

Uw arbeidsovereenkomst kan verbieden dat u na het einde van de arbeidsovereenkomst -gedurende een bepaalde periode- bij een concurrerend bedrijf gaat werken. Dit beperkt u in uw vrijheid om ergens anders in dienst te treden.

 

Alsnog afspraken maken in de beëindigingsovereenkomst

Het loont dus de moeite om met uw werkgever afspraken te maken over het concurrentiebeding. Er is voor u ruimte tot onderhandeling als het concurrentiebeding té ruim is geformuleerd. Bijvoorbeeld als het concurrentiebeding langer dan 1 jaar geldt of in heel Nederland. Uw werkgever loopt dan het risico dat de kantonrechter een streep door het concurrentiebeding zet. Ook voor uw werkgever is overleg noodzakelijk. De afspraak dat het concurrentiebeding uit uw arbeidscontract wordt geschrapt, moet vervolgens nadrukkelijk in de beëindigingsovereenkomst worden neergelegd.

 

Relatiebeding

Indien het niet lukt het concurrentiebeding helemaal van tafel te krijgen, dan kan een relatiebeding uitkomst bieden. U spreekt af dat u wel bij de concurrent in dienst mag treden, maar dat u bepaalde relaties en klanten niet mag benaderen. Komt u tot overeenstemming met uw werkgever, dan wordt het relatie-overzicht als bijlage gevoegd bij de vaststellingsovereenkomst.

 

Laat ontslagjurist onderhandelingen voeren  

Zit u in een dreigend ontslag? Laat u bijstaan door onze gespecialiseerde juristen. Bel 088 20 50 899 en spreek direct een jurist. Het eerste advies is gratis. Lees ook over ervaringen van klanten met Juristen ArbeidsRecht Nederland.

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen