Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag met wederzijds goedvinden en beperken van het concurrentiebeding

 

Wat is een concurrentiebeding?

Uw arbeidsovereenkomst kan verbieden dat u na het einde van de arbeidsovereenkomst -gedurende een bepaalde periode- bij een concurrerend bedrijf gaat werken. Dit beperkt u in uw vrijheid om ergens anders in dienst te treden.

 

Alsnog afspraken maken in de beëindigingsovereenkomst

Het loont dus de moeite om met uw werkgever afspraken te maken over het concurrentiebeding. Er is voor u ruimte tot onderhandeling als het concurrentiebeding té ruim is geformuleerd. Bijvoorbeeld als het concurrentiebeding langer dan 1 jaar geldt of in heel Nederland. Uw werkgever loopt dan het risico dat de kantonrechter een streep door het concurrentiebeding zet. Ook voor uw werkgever is overleg noodzakelijk. De afspraak dat het concurrentiebeding uit uw arbeidscontract wordt geschrapt, moet vervolgens nadrukkelijk in de beëindigingsovereenkomst worden neergelegd.

 

Relatiebeding

Indien het niet lukt het concurrentiebeding helemaal van tafel te krijgen, dan kan een relatiebeding uitkomst bieden. U spreekt af dat u wel bij de concurrent in dienst mag treden, maar dat u bepaalde relaties en klanten niet mag benaderen. Komt u tot overeenstemming met uw werkgever, dan wordt het relatie-overzicht als bijlage gevoegd bij de vaststellingsovereenkomst.

 

Laat ontslagjurist onderhandelingen voeren  

Zit u in een dreigend ontslag? Laat u bijstaan door onze gespecialiseerde juristen. Bel 088 20 50 899 en spreek direct een jurist. Het eerste advies is gratis. Lees ook over ervaringen van klanten met Juristen ArbeidsRecht Nederland.

GRATIS check van uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Bestel gratis boek vaststellingsovereenkomst

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellings-overeenkomst en ontslag 2023.


Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Beoordelingen

Klanttevredenheid

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie