Het sociaal plan van Philips is van toepassing op alle medewerkers van Philips met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd die onder de CAO Philips vallen. Het eindigt op 31 december 2023.
Ontslagvergoeding
Volgens het sociaal plan is het uitgangspunt een ontslagvergoeding op basis van de oude transitievergoeding met een correctiefactor van 1,85.
Vrijwillige vertrekregeling
Philips kan voor bepaalde functiecategorieën een vrijwillige vertrekregeling opstellen. Medewerkers kunnen dan de mogelijkheid krijgen om de organisatie vrijwillig te verlaten. Bij de vrijwillige vertrekregeling wordt de oude kantonrechtersformule met een factor van 0,65 toegepast.
Bereken kantonrechtersformule
Plaatsmaakregeling
Het doel van deze regeling is het aantal gedwongen ontslagen bij krimp te beperken. Als een medewerker gebruik maakt van de plaatsmaakregeling, dan geldt de oude kantonrechtsformule met een correctiefactor van 0,5.
Ontslagprocedure
De beëindiging van de arbeidsovereenkomst zal gebeuren met wederzijds goedvinden door middel van een beëindigingsovereenkomst.
Meer over gratis controle beëindigingsovereenkomst
Begeleiding en bemiddeling naar nieuw werk
Het sociaal plan Philips biedt medewerkers de mogelijkheid om gedurende 6 maanden gebruik te maken van een begeleidingstraject van-Werk-naar-Werk bij een bemiddelingsbureau. De kosten voor dit traject mogen maximaal € 2.500 bedragen. Daarnaast is er een opleidingsbudget van maximaal € 7.000. De opleiding moet bijdragen aan de verbetering van de arbeidsmarktpositie.
Financieel advies op kosten van Philips
Medewerkers worden in de gelegenheid gesteld om financieel advies in te winnen.
Meer over financieel advies ontslag
Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.
Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.
Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.