Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Werknemer oneens met ontslag UWV

Als u het niet eens bent met de ontslag toestemming door UWV, dan kunt u terecht bij de kantonrechter.  Dit verzoek moet u binnen 2 maanden na het UWV ontslag indienen bij de kantonrechter. U heeft 2 mogelijkheden: u kunt vragen om herstel van de arbeidsovereenkomst óf om een ontslagvergoeding (te betalen door de werkgever). De kantonrechter zal -als hij akkoord gaat met uw verzoek- bij herstel van de arbeidsovereenkomst bepalen op welk tijdstip deze overeenkomst is hersteld en hoe om te gaan met de (tijdelijke) onderbreking.

 

Heeft de werkgever uw arbeidscontract opgezegd zonder toestemming van UWV? Ook dan kunt u de kantonrechter verzoeken de arbeidsovereenkomst te herstellen of een ontslagvergoeding toe te kennen. Als de werkgever geen toestemming van UWV heeft, omdat dit niet nodig was, zijn er ook mogelijkheden bij de kantonrechter. U kunt de kantonrechter verzoeken het ontslag te vernietigen, herstel van de arbeidsovereenkomst te geven of een ontslagvergoeding. Welke vordering kan worden ingesteld hangt af van de reden waarom geen toestemming van UWV was vereist.

Wilt u zich laten bijstaan door een arbeidsjurist? Vraag vrijblijvend advies arbeidsjurist

GRATIS check van uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Bestel gratis boek vaststellingsovereenkomst

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellings-overeenkomst en ontslag 2023.


Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Beoordelingen

Klanttevredenheid

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie