Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Vind een nieuwe baan na ontslag

Transitievergoeding gebruiken voor outplacement

De transitievergoeding is bedoeld om nieuw werk en daarmee een nieuwe inkomstenbron te krijgen. Via outplacement of scholing kunt u uw kans op een nieuwe baan vergroten.

 

Transitievergoeding voor outplacement en/of scholing

U mag de volledige (bruto) transitievergoeding gebruiken om outplacement en/of opleidingen in te kopen. Als u naast de outplacement begeleiding ook een opleiding wilt doen, dan is de beste aanpak om via outplacement vast te stellen of de scholing moet voortborduren op uw bestaande werkervaring (bijscholing), of dat het verstandiger is om voor een ander beroep te kiezen (omscholing).

 

Outplacement betekent “van werk naar werk” begeleiding

Outplacement is een verzamelterm voor de diverse manieren die er zijn om u 'van werk naar werk'  te begeleiden. Denk aan psychologische tests, het selecteren van scholingstrajecten, het scannen van de arbeidsmarkt, ondersteuning bij sollicitaties, opstellen sollicitatiebrieven en CV, netwerk-trainingen, sociale mediatrainingen, jobhunting, enzovoorts. Er zijn talrijke outplacementbureaus die hun diensten aanbieden. Het is belangrijk dat u het outplacementbureau selecteert dat het beste bij u past. Onderdeel van outplacement kan zijn de selectie van de juiste opleiding en het juiste opleidingsbureau.

 

Transitievergoeding niet naar outplacement

Als u de transitievergoeding niet besteedt aan een outplacementtraject of een opleiding, moet u belasting betalen. De transitievergoeding wordt gezien als inkomen. Uw werkgever houdt belasting in en u ontvangt het netto bedrag op uw rekening. Meer over belasting betalen over transitievergoeding.

Vrijblijvend afspraak outplacement coach

Gratis Boek van werk naar werk

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie