Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Transitievergoeding ontvangen

Ik kom in aanmerking voor de transitievergoeding. Hoe moet ik deze aanvragen?

Het is niet zo dat u de transitievergoeding kunt aanvragen. Als uw werkgever u ontslaat via UWV of via de kantonrechter, dan heeft u recht op een transitievergoeding. Dan voert uw werkgever dus een ontslagprocedure tegen u, waartegen u verweer moet voeren. Daarvoor voor heeft u een arbeidsjurist nodig. Als UWV of de kantonrechter het ontslag goedkeurt, dan heeft u recht op een transitievergoeding.  Wanneer recht op een transitievergoeding?

 

Ontslag regelen via vaststellingsovereenkomst

Ook kan uw werkgever u ontslaan via wederzijds goedvinden. Dan komt u in overleg met uw werkgever een ontslagregeling overeen, waarvan een transitievergoeding of ontslagvergoeding deel uitmaakt. De afspraken worden op papier gezet in een vaststellingsovereenkomst. Lees meer over ontslag via vaststellingsovereenkomst. Ook dan heeft u een arbeidsjurist nodig. Raadpleeg onze arbeidsjurist

  

Gratis controle vaststellingsovereenkomst

Heeft u van uw werkgever een vaststellingsovereenkomst ontvangen? Wilt u weten of de transitievergoeding goed is en u recht heeft op een WW-uitkering? Wilt u een hogere transitievergoeding? Zijn er nog andere punten in de vaststellingsovereenkomst voor verbetering vatbaar? Laat uw vaststellingsovereenkomst gratis controleren.

 

Heeft u nog andere vragen of wilt u liever een arbeidsjurist spreken voordat u de documenten upload en verstuurt, bel 088 20 50 899 of mail naar info@transitievergoeding.nl.

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie