Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Wat is een slapend dienstverband?

De werkgever mag u na 2 jaar ziekte ontslaan via UWV. Als de werkgever geen ontslag aanvraagt bij UWV, spreekt men van een slapend dienstverband. U blijft dan officieel in dienst bij de werkgever. Reden voor de werkgever om te kiezen voor een slapend dienstverband is om onder de transitievergoeding uit te komen. Bij ontslag via UWV moet de werkgever namelijk de transitievergoeding betalen. De Hoge Raad (hoogste rechtsinstantie van Nederland) heeft bepaald dat werkgevers GEEN slapend dienstverband in stand mogen houden om onder de transitievergoeding uit te komen. U moet dus ontslagen worden met uitbetaling van de transitievergoeding. U moet dit wel zelf aanvragen bij uw werkgever. Onze juristen kunnen u daarbij helpen. Bel 088 20 50 899 en spreek direct een jurist.

Meer over slapend dienstverband transitievergoeding.

 

Bent u ziek en dreigt ontslag? Vraag vrijblijvend en gratis advies aan onze arbeidsjuristen of bel 088 20 50 899 en spreek direct een arbeidsjurist.

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie