Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Vaststellingsovereenkomst aanvechten

Als een werknemer akkoord gaat met een vaststellingsovereenkomst doet hij afstand van zijn -door het ontslagrecht- beschermde status. Deze ontslagbescherming maakt plaats voor de afspraken die werkgever en werknemer in de vaststellingsovereenkomst maken. Naast de bedenktijd van 14 dagen is de vaststellingsovereenkomst ook aan te vechten als er sprake is van wilsgebrek. Daarvan is sprake:

  • als de werkgever bedrog pleegt of heeft gepleegd. Zoals het vervalsen van jaarcijfers om een werknemer om bedrijfseconomische redenen te kunnen ontslaan.
  • als werkgever de werknemer bedreigd heeft.
  • als de werkgever misbruik maakt van de situatie, door bijvoorbeeld de werknemer onder druk te zetten.
  • bij dwaling. Bijvoorbeeld als bij het aangaan van de vaststellingsovereenkomst de werknemer een onjuiste voorstelling van zaken heeft gehad.

 

Een eenmaal afgesloten vaststellingsovereenkomst aanvechten is moeilijk. Voorkomen is beter dan genezen. Laat u goed adviseren VOORDAT u een vaststellingsovereenkomst sluit met uw werkgever. Onze arbeidsjuristen kunnen u helpen. Laat onze arbeidsjuristen uw vaststellingsovereenkomst gratis controleren

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie