Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Wanneer einde kantonrechtersformule, begin transitievergoeding?

Wanneer wordt de kantonrechtersformule toegepast en wanneer de transitievergoeding?

 

Transitievergoeding bij ontslag via kantonrechter en UWV

Iedere beslissing van een kantonrechter is gebaseerd op de Wet Werk en Zekerheid, dit betekent toepassing van de transitievergoeding. Een ontslag wegens een arbeidsconflict of ontslag wegens disfunctioneren uitgesproken door de kantonrechter, wordt gecompenseerd met de transitievergoeding (als er sprake is van ERNSTIGE verwijtbaarheid van de werkgever, dan kent de kantonrechter een extra ontslagvergoeding toe). Ook bij ontslag via UWV (meestal bij bedrijfseconomische noodzaak) ontvangt u de transitievergoeding.

Bereken transitievergoeding

 

Eventueel de kantonrechtersformule bij ontslag via een vaststellingsovereenkomst

De kantonrechtersformule is in tegenstelling tot de transitievergoeding een richtlijn en geen wettelijke formule. Indien u en uw werkgever besluiten afscheid van elkaar te nemen middels een vaststellingsovereenkomst kunt u afspreken wat u wilt, als u het maar met elkaar eens bent. De kantonrechtersformule kan hierbij nog steeds als richtlijn dienen. Maar als de route via kantonrechter of UWV loopt kan er niet van de transitievergoeding worden afgeweken.

 

De eerste uitspraken van kantonrechters over vergoedingen, laten zien dat een rechter strenge eisen stelt aan het toekennen van een extra vergoeding naast de wettelijke transitievergoeding. Zie ontslag kantonrechter extra vergoeding.

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie