Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Voorwaarden WW-uitkering

Om een uitkering te ontvangen, dient u aan een aantal voorwaarden te voldoen. U moet meer dan vijf uur per week aan betaalde arbeidsuren verloren hebben en direct beschikbaar zijn voor betaald werk. Verder moet u, in ieder geval voor de minimale uitkering van 3 maanden, aan de wekeneis voldoen: u moet in de 36 weken voordat u werkloos werd, minimaal 26 weken hebben gewerkt. Een langere WW-uitkering krijgt u als u ook voldoet aan de jareneis: in de 5 kalenderjaren voordat u werkloos werd, tenminste 4 van die jaren hebben gewerkt.

 

Passende arbeid na 6 maanden verplicht accepteren

Als u een WW-uitkering ontvangt, moet u aan een aantal verplichtingen voldoen, zoals passende arbeid accepteren. Na een half jaar beschouwt UWV alle arbeid als passend, uitzonderingen daargelaten. Alle arbeid is passend, ook al sluit uw opleiding en ervaring niet aan. U moet dit werk accepteren of erop solliciteren. Zaken als het salaris en het niveau van het werk kunnen dan geen belemmering meer zijn.

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie