Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Sociaal plan BAM

Dit sociaal plan geldt voor de Koninklijke BAM Groep NV en alle rechtspersonen die daar toe behoren, bijvoorbeeld:

  • Koninklijke BAM Groep NV
  • BAM Infra Nederland BV
  • BAM Infra BV

Het sociaal plan BAM is van toepassing voor medewerkers wiens arbeidsplaats verdwijnt en die daarom boventallig worden. De boventallige werknemer heeft 2 keuzes:

 

  1. Versneld traject met transitievergoeding

Bij het snelle vertrek tekent u een beëindigingsovereenkomst, waarna u aan het einde van de opzegtermijn vertrekt. Met deze overeenkomst is het WW-recht veiliggesteld. U ontvangt de transitievergoeding en tekengeld van € 2.000 bruto. De transitievergoeding bedraagt 1/3 maandsalaris per dienstjaar. De (wettelijke) maximale transitievergoeding is € 89.000 of een bedrag ter hoogte van het jaarsalaris als dit hoger is dan € 89.000.

Transitievergoeding berekenen

Ook ontvangt u een bijdrage in de kosten van juridisch advies tot € 750.

Meer over juridische kosten

 

  1. Van Werk naar Werktraject: interne of externe herplaatsing

U kunt ook kiezen voor het van Werk naar Werk traject. Na een persoonlijke intake met het Mobiliteitscentrum wordt u geholpen en begeleid in de zoektocht naar ander werk. U krijgt een loopbaancoach. Doel van die begeleiding is om u doelgerichte en praktische ondersteuning te bieden om u te behouden voor BAM of, mocht dat niet mogelijk zijn, om u elders te herplaatsen. De kosten van de begeleiding zijn onderdeel van het individuele Mobiliteitsbudget.

 

Interne herplaatsing onder voorwaarden BAM

Voor herplaatsing binnen BAM worden een aantal voorwaarden gesteld. Een van de voorwaarden is een passende functie. Hieronder wordt onder andere verstaan een functie die aansluit bij uw opleiding, ervaring en capaciteiten.

 

Duur Mobiliteitstermijn van Werk naar Werk maximaal 9 maanden

De duur van de Mobiliteitstermijn bedraagt tussen 3 en 9 maanden, waarbij de afstand tot de arbeidsmarkt leidend is. Hoe groter de afstand, hoe langer de mobiliteitstermijn.

 

Beëindigingsvergoeding bij Van Werk naar Werktraject

De BAM-medewerker in het van Werk naar Werk traject heeft recht op een beëindigingsvergoeding. De beëindigingsvergoeding bestaat uit de transitievergoeding verhoogd met de factor 1,5 en eventueel vermeerderd met de dienstjarencompensatie (0,15 over het bruto maandsalaris per gewerkt dienstjaar geldend vanaf 11 dienstjaren). Ook heeft hij/ zij recht op een budget voor juridisch advies tot € 750.

 

Sociaal plan BAM 2023

Het sociaal plan is een verlenging van het sociaal plan dat in 2020/ 2021 is afgesloten. Het sociaal plan is overeengekomen met de vakbonden FNV, CNV Vakmensen en Het Zwarte Corps.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie