Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag wegens verstoorde arbeidsverhouding afgewezen

 

Arbeidsverhouding tussen werknemer en werkgever wel verstoord, maar niet duurzaam verstoord

De kantonrechter Rotterdam heeft een ontslagverzoek van de werkgever afgewezen. De werkgever wilt werknemer ontslaan wegens verwijtbaar handelen van de werknemer én een verstoorde arbeidsverhouding. De werkgever vindt dat de werknemer verwijtbaar heeft gehandeld door in te loggen op het bedrijfsnetwerk en vertrouwelijke bedrijfsgegevens op te vragen nadat hij was vrijgesteld van werk. Ook de houding van de werknemer tegenover de werkgever is verwijtbaar dat geleid heeft tot een verstoorde arbeidsverhouding.

De werknemer is het hiermee oneens en geeft aan dat hij -na overleg- weer goed samenwerkt. Volgens de werknemer is er geen sprake van een verstoorde arbeidsverhouding.

 

Kantonrechter wijst ontslagverzoek af

De kantonrechter oordeelt dat de werknemer niet verwijtbaar heeft gehandeld door bedrijfsgegevens op te vragen. Ook is niet vastgesteld dat de werknemer kwade bedoelingen had met het downloaden van de bedrijfsgegevens. De kantonrechter oordeelt dat er inderdaad sprake is van een verstoorde arbeidsverhouding, maar niet zodanig dat ontslag gerechtvaardigd is. De werknemer blijft dus in dienst

 

Alleen ontslag bij -duurzaam- verstoorde arbeidsverhouding

De kantonrechter zal ontslag alleen toestaan wegens een duurzame verstoring van de arbeidsverhouding. Dit houdt in dat werkgever en werknemer  tenminste 1 poging moeten doen om de verstoorde verhouding te herstellen. De werkgever moet het initiatief nemen.

 

Meer over ontslag via kantonrechter

Meer over ontslag kantonrechter wegens disfunctioneren

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie