Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag via kantonrechter 2021

De kantonrechter Utrecht heeft uitspraak gedaan waarbij werknemer werd ontslagen wegens disfunctioneren. De kantonrechter oordeelt dat de kritiek op het functioneren niet te wijten is aan de werklast. De werkgever heeft de werknemer tijdig in kennis gesteld van zijn disfunctioneren. Ook heeft de werkgever werknemer de gelegenheid gegeven om zijn functioneren te verbeteren. Herplaatsing van de werknemer in een andere passende functie is niet mogelijk. De kantonrechter vindt ook dat er voldoende verbetertraject is aangeboden. De kantonrechter bevestigt het ontslag en wijst een transitievergoeding toe (bij ontslag via kantonrechter ontvangt werknemer altijd een transitievergoeding).

 

Dossieropbouw bij disfunctioneren

De kantonrechter zal ontslag slechts toestaan als uit het dossier de ongeschiktheid voor de functie blijkt. Ook moet blijken dat u in de gelegenheid bent gesteld om uw functioneren te verbeteren. Als het dossier incompleet is, dan wijst de kantonrechter het ontslag af. In dit voorbeeld was het ontslagdossier goed onderbouwd en werd werknemer dus ontslagen via de kantonrechter. Veel werkgevers hebben hun ontslagdossier niet op orde en dan wijst de kantonrechter het ontslagverzoek af.

Voorbeeld van een afwijzing ontslag via kantonrechter

Meer over ontslag via kantonrechter

 

Dreigt ontslag voor u? Zoekt u een jurist?

Neem contact op met de juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een jurist aan de lijn. Of ga naar gratis advies ontslag kantonrechter.

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen