Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Géén transitievergoeding bij zelf ontslag nemen, ontslag staande voet en pensioen

Bij ontslag ontvangt u de transitievergoeding. Er zijn 3 situaties waarin u GEEN recht heeft op de transitievergoeding:

 

1. U neemt zelf ontslag

Dan krijgt u geen transitievergoeding. U bent namelijk zelf verantwoordelijk voor uw ontslag. Doel van de transitievergoeding is een financiële compensatie als uw werkgever u ontslaat waarbij u buiten uw schuld ontslagen wordt.

 

2. Bij ontslag op staande voet

Uw werkgever heeft u ontslagen, maar u bent zelf schuldig aan het ontslag. U heeft ernstig verwijtbaar gehandeld, bijvoorbeeld diefstal of geweld. Als uw werkgever u op staande voet ontslaat, is het verstandig dit aan te vechten. U hoeft het natuurlijk niet eens te zijn met het ontslag op staande voet. Als u gelijk krijgt, ontvangt u alsnog een transitievergoeding.  

 

3. Ontslag wegens pensioen leeftijd (AOW leeftijd, 67 jaar)

Op pensioengerechtigde leeftijd eindigt het arbeidscontract tussen werkgever en werknemer. U ontvangt GEEN transitievergoeding van uw werkgever. Vanaf pensioendatum gaat u namelijk AOW en pensioen ontvangen en stopt het werkzame leven. De transitievergoeding heeft als doel een transitie naar een nieuwe baan te maken middels outplacement of opleiding en dat geldt niet als u met pensioen gaat.

 

U kunt doorwerken na pensioen leeftijd. Dat doen steeds meer ouderen. Hetzij het arbeidscontract blijft in stand, hetzij u sluit een nieuw arbeidscontract met uw werkgever.

Wanneer geen transitievergoeding ambtenaren

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie