Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Transitievergoeding en sociaal plan

In een sociaal plan mag afgeweken worden van de wettelijke transitievergoeding. Als in het sociaal plan wordt afgeweken van de wettelijke transitievergoeding, heeft de werknemer recht op de vergoeding in het sociaal plan. Deze vergoeding zal dan minimaal gelijkwaardig zijn aan de wettelijke transitievergoeding. Er zijn nog veel sociaal plannen waarin de -hogere- kantonrechtersformule is opgenomen.

Zie sociaal plan Philips en SNS

 

Geen dubbele ontslagvergoeding en transitievergoeding

Bij een lopend sociaal plan is vaak geen rekening gehouden met de wettelijke transitievergoeding. Het sociaal plan is opgesteld voordat  de wettelijke transitievergoeding van kracht werd. De werknemer heeft dan recht op de vergoeding die in het sociaal plan is opgenomen. De werkgever hoeft daarnaast GEEN transitievergoeding te betalen. Binnen 4 weken kan de werknemer schriftelijk afzien van de vergoeding uit het sociaal plan. In dat geval heeft de werknemer WEL recht op de wettelijke transitievergoeding.

Juridisch advies transitievergoeding

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie