Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Transitievergoeding besteden aan opleiding

Advies nodig over besteden transitievergoeding aan opleiding? Gratis eerste advies door gespecialiseerd coach

 

Scholing en cursussen

Scholing betekent het volgen van trainingen en cursussen, binnen of buiten het eigen vakgebied. Daarmee verhoogt u uw inzetbaarheid buiten de organisatie en zorgt daarmee voor toegevoegde waarde voor een nieuwe werkgever. U laat zien dat u op uw vakgebied de actuele en wettelijk verplichte kennis en vaardigheden bezit. Scholing biedt de ontslagen werknemer kansen om een nieuwe baan te verkrijgen. 

 

Aantal opleidingen is gigantisch

Als u uw transitievergoeding wilt gebruikten voor een cursus of een opleiding, is het belangrijk dat u de juiste keuze maakt. De opleiding moet uw baankansen vergroten. Er zijn legio opleidingen en mogelijkheden, zowel online als klassikaal. Voordeel van online studeren is dat u dit kunt doen wanneer u wilt en de kosten vaak lager zijn dan onderwijs in een klas. U kunt de volgende categorieën onderscheiden:

 

Opleiding van werk naar werk (sollicitatietrainingen, etc.)

 

HBO opleidingen

MBO opleidingen

Vmbo-havo-vwo

 

Taalcursussen

 

Beroepscursussen

 

Computer

Arbo

BHV

Social Media

Communicatie, Media en Muziek

 

Coaching en Training

 

Zorg, Welzijn en Publieke Dienstverlening

 

Management

Leiderschap

 

Start eigen zaak

 

Opleiding van werk naar werk (sollicitatietrainingen, etc.)

Sollicitatietrainingen zijn er op gericht om een nieuwe baan te vinden. U leert waar een goede sollicitatiebrief en een goed cv aan moeten voldoen. Er wordt u geleerd hoe om te gaan met sollicitatiegesprekken, zodat de kans op succes zo groot mogelijk wordt. Tijdens een sollicitatietraining leert u hoe u zich op een overtuigende manier presenteert. Er zijn verschillende soorten sollicitatietrainingen. Het is belangrijk dat u hieruit de training kiest die het beste bij u past.

 

MBO- en Hbo-opleidingen

Denkt u meer kansen op de arbeidsmarkt te maken na het volgen van een MBO- of Hbo-opleiding? Kies dan een flexibele opleiding waarin u nu de nodige uren stopt en die wat minder tijd van u vraagt wanneer u een nieuwe baan vindt. Wilt u een MBO- of Hbo-opleiding volgen, maar liever omscholen in plaats van bijscholen? Dit is ook mogelijk. Wanneer u nog niet weet welke opleiding u  wilt volgen, kunt u een test doen bij onze adviseurs. Dit geeft u meer inzicht in uzelf en in welke richting u een verdere opleiding moet zoeken. Vraag advies aan onze opleidingsadviseurs. Wanneer het langer geleden is dat u de schoolbanken heeft verlaten of wanneer u wilt omscholen, moet u wellicht een toelatingstest voor een Hbo-opleiding doen. Zo’n toelatingstest bestaat uit vragen die vergelijkbaar zijn met eindexamenvragen HAVO/ VWO.

 

Vmbo-havo-vwo

Wanneer u werkloos wordt en geen startkwalificatie hebt, zijn de mogelijkheden op een baan beperkt. Het is verstandig om dan alsnog een startkwalificatie te halen. Een startkwalificatie is een diploma van de middelbare school.

 

Taalcursussen

Wanneer het voor uw kansen op een nieuwe baan van belang is dat u zich goed kunt uitdrukken in meerdere talen, heeft een taalcursus meerwaarde. U kunt de transitievergoeding hiervoor gebruiken.

 

Beroepscursussen

Beroepscursussen zijn een prima manier om uw kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Vaak zijn deze cursussen kort en praktijkgericht. Een idee dus om uw transitievergoeding hiervoor te gebruiken wanneer u terug wilt naar eenzelfde soort functie, maar net iets meer kennis wilt bezitten.  Wanneer u een andere richting op wil gaan en wilt bij-/ omscholen, dan kunt u er ook voor kiezen om eerst een oriënterende vakgerichte beroepscursus te volgen.

 

Computeropleiding

Voor veel banen is het een must wanneer u vaardigheid heeft in het gebruik van computerprogramma’s. Een computercursus gericht op een veelgebruikt softwarepakket in uw branche is dus belangrijk. Ook kunt u computer-opleidingen volgen die uw sollicitatie-vaardigheden verbeteren. Dit zijn programma's waarmee u uzelf presenteert aan potentiële werkgevers.

 

Arbo-opleiding

De opleiding tot Arbocoördinator is een opleiding op Mbo-niveau. Naast deze opleiding bestaan er ook nog opleidingen tot preventiemedewerker of veiligheidsdeskundige. Wanneer u al gewerkt heeft als Arbocoördinator en hierin verder wilt, is de Hbo-opleiding Integraal Arbomanagement misschien interessant. Een Arbocoördinator of preventiemedewerker is er voor de werknemers en voor het bedrijf zelf. Bij goede arbo-omstandigheden zal het ziekteverzuim minder worden en de veiligheid in het bedrijf toenemen. Dit komt zowel de werknemer als de werkgever ten goede. Bovendien is het wettelijk verplicht. Voor deze opleiding moet u goed kunnen inventariseren en evalueren. Ook moet u kunnen overtuigen en een plan van aanpak kunnen schrijven.

 

BHV-opleiding

Bedrijfshulpverleners zijn belangrijk voor de veiligheid in een bedrijf. Dit is geregeld in de ARBO-wet. Binnen elk bedrijf moet een bedrijfshulpverlener aanwezig zijn. Als u in een branche werkt met een tekort aan bedrijfshulpverleners, kan het zinvol zijn om een BHV-cursus te volgen. Dit geeft meerwaarde aan uw c.v.

 

Social-Media-opleidingen

Werkzoekenden maken steeds meer gebruik van sociale media om een baan te vinden. LinkedIn is erop gericht om de kans op een nieuwe baan te vergroten. Wanneer u optimaal gebruik wilt maken van LinkedIn, zorgt u dat uw c.v. up-to-date is en dat recruiters kunnen zien waar uw interesses liggen. Het is dan ook verstandig om lid te worden van verschillende LinkedIn groepen gericht op relevante interessegebieden. Ook kunt u een link naar uw LinkedIn pagina bij uw sollicitatie voegen.

Verder is het altijd verstandig om zorgvuldig om te gaan met uw uitingen op internet. Doe dus geen controversiële uitspraken, denk na over de foto’s die u op internet plaatst en zorg voor een professioneel e-mailadres.

 

Communicatie, Media en Muziek opleidingen

Wilt u uw creatieve talenten aanboren en uw toekomst in deze sector gaan zoeken, dan kunt u communicatie-opleidingen volgen. Deze zijn er op verschillende niveaus. Kenmerken waaraan u moet voldoen om in deze markt te slagen zijn sociale vaardigheden, creativiteit, organisatietalent en analytisch vermogen. Deze opleidingen spelen in op de snel veranderende markt van marketingcommunicatie.

 

Opleidingen tot coach

Wilt u mensen coachen? Vind u het boeiend om met kandidaten vaardigheden en motivaties te bespreken en strategieën uit te stippelen om bepaalde doelen te bereiken? Soms lopen mensen in hun leven tegen problemen aan waar zij zich geen raad mee weten en waarbij ze best wel wat extra hulp kunnen gebruiken. Misschien is dit in uw leven ook wel eens het geval geweest en denkt u met uw ervaringen andere mensen te kunnen helpen. In dat geval zijn opleidingen coaching en training misschien wel iets voor u. Dit zijn meestal Hbo-opleidingen en u kunt zich scholen op diverse vlakken.

 

Opleidingen Zorg, Welzijn en Publieke Dienstverlening

Een groot deel van de werkgelegenheid in Nederland is in de sectoren zorg, welzijn en publieke dienstverlening. In sommige gebieden in Nederland is er een tekort aan werknemers. Misschien dus niet onverstandig om eens te kijken naar de mogelijkheden tot omscholing wanneer werken in deze sector u aanspreekt.  

 

Management/ leiderschap-opleidingen

Wilt u een opleiding volgen waarmee u uw management-vaardigheden verbetert? Dan is het volgen van een management-opleiding wellicht een idee. Denk vooraf wel na of de invulling van een managementfunctie bij u past. Ken uzelf en doe bijvoorbeeld een test. Ook is belangrijk dat de opleiding uw kansen op een toekomstig baan moet vergroten. Verdiep u eerst in de arbeidsmarkt, voordat u een beslissing neemt over de te volgen scholing. Zijn er in uw vakgebied inderdaad te weinig leidinggevenden? Dan kan het verstandig zijn om een management opleiding te volgen.

 

Cursus start eigen zaak

Wanneer u de ambitie heeft om een eigen bedrijf te starten, is het verstandig om een cursus te volgen. In de cursus leren ze u een ondernemingsplan op te stellen. Het opstellen van een ondernemingsplan dwingt u na te denken over alle facetten van uw eigen bedrijf. Ook krijgt u les in alle administratieve zaken waarmee u als ondernemer te maken krijgt, zoals belastingaangifte en boekhouden.

 

Outplacement
Belasting

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie