Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Onterecht ontslag op staande voet

Uw werkgever moet zich houden aan ontslagregels, anders kunt u ontslag op staande voet succesvol aanvechten (meer over ontslag op staande voet aanvechten). Uw werkgever moet onverwijld opzeggen. ‘Onverwijld’ betekent dat uw werkgever niet te lang mag wachten met het geven van ontslag nadat de reden hiervoor heeft plaatsgevonden. De werkgever mag de tijd nemen om u te horen, intern overleg te plegen of juridisch advies in te winnen, maar dit mag niet te lang duren. Als voor een onderzoek naar de gedraging meer tijd nodig is, dan kan de werkgever besluiten u te schorsen gedurende het onderzoek.

 

Onverwijlde mededeling van de ontslagreden

De ontslagreden moet ook onverwijld worden meegedeeld. Er mag een korte tijd zitten tussen het ontslag en de mededeling van de reden. Bijvoorbeeld als de reden eerst in een gesprek algemeen wordt verwoord en enkele dagen later schriftelijk concreet wordt herhaald. Een ontslag op staande voet heeft erg nadelige gevolgen. U moet zich kunnen beraden en laten adviseren. Dit kan alleen als duidelijk is wat nu precies de reden van het ontslag op staande voet is.

 

Aanvechten onterecht ontslag op staande voet

Als u vindt dat ontslag op staande voet onterecht gegeven is, kunt u het ontslag aanvechten via de kantonrechter. Reageer wel snel op een ontslag op staande voet. U moet binnen 2 maanden een verzoekschrift indienen bij de rechtbank. Kom dus snel in actie als u ontslag op staande voet krijgt! Bel 088 20 50 899 en spreek direct een jurist.

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Bel mij terugBestel het gratis boek 'Transitievergoeding' 2023Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Dit boek is geschreven voor werknemers die boventallig zijn en binnenkort hun baan verliezen.

Gratis aanvragen

Onze outplacement-coaches begeleiden u naar een nieuwe baan. Vul het aanvraagformulier in.

Formulier >>

Stuur mij de nieuwsbrief met tips

Bespaar belasting met uw transitievergoeding. Wij berekenen uw belastingvoordeel.

Direct advies

Beoordelingen