Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Van werk naar werk zo snel mogelijk starten na ontslag

Onderzoek van UWV wijst uit dat de meeste werklozen die vanuit een ww-uitkering weer aan de slag gaan, hun nieuwe baan vinden tussen de twee en zeven maanden na de start van hun WW-uitkering. Dat is  ruim voor het bereiken van de maximale uitkeringsduur. De maximale duur van de WW-uitkering is in 2014 38 maanden bij een werknemer van 56 jaar en ouder. Leeftijd en opleidingsniveau spelen bij een snelle doorstroom naar een nieuwe baan een belangrijke rol. De reden is dat de kans op nieuw werk het grootste is direct na het ontslag. Het is dus belangrijk om zo snel mogelijk een outplacement traject te starten.   

De helft van de WW’ers vindt een nieuwe baan voordat de maximale WW-duur is bereikt. Pas bij werklozen vanaf 57 jaar neemt het percentage werkhervattingen vanuit de WW-uitkering snel af. Slechts 30 % van de 57-plussers vindt tijdens de uitkeringsperiode van 38 maanden nieuwe werk.

Ingangsdatum transitievergoeding 1 juli 2015

Vanaf 1 juli 2015 moeten werkgevers werknemers bij ontslag een transitievergoeding meegeven. Deze transitievergoeding moet verplicht gebruikt worden voor van werk naar werk trajecten, bijvoorbeeld ondersteuning door een outplacementbureau. Doel van de transitievergoeding is de periode van werkloosheid zo kort mogelijk te houden en de werknemer zo snel mogelijk van werk naar werk te helpen.

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie