Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Website Transitievergoeding.nl gelanceerd

De wetgeving rond het ontslagrecht gaat veranderen. Ingangsdatum van dit onderdeel van de Wet Werk & Zekerheid is 1 juli 2015. Ontslagen werknemers ontvangen vanaf juli 2015 een transitievergoeding. Deze is lager dan de ontslagvergoeding volgens de kantonrechtersformule. De transitievergoeding kan ingezet worden voor het vinden van een nieuwe baan middels van werk naar werk trajecten en opleidingen. Ook bepaalt de nieuwe Wet Werk & Zekerheid wanneer welke ontslagroute (UWV of kantonrechter) moet worden ingezet. Ontslag wegens bedrijfseconomische redenen moet via UWV, ontslag om persoonlijke redenen moet via de kantonrechter. Vanaf 2016 wordt de WW-uitkering fors ingekort.

De website Transitievergoeding.nl geeft actuele informatie over ontslag 2015, de 3 ontslagroutes (vaststellingsovereenkomst, UWV, kantonrechter), transitievergoeding, ontslagvergoeding vanaf 2015, WW-uitkering, van werk naar werk trajecten, de juridische, financiële en arbeidsrechtelijke consequenties van ontslag. De website is een initiatief van Juristen Arbeidsrecht Nederland, Onafhankelijk Financieel Adviseurs en NextJob Outplacement en Opleiding.

 

Berekenaar transitievergoeding en overgangsrecht

U kunt op de website uw transitievergoeding berekenen. Voor 50-plussers en kleine werkgevers geldt een overgangsrecht. Dit overgangsrecht houdt in dat 50-plussers tijdelijk (tot 2020) een hogere transitievergoeding ontvangen en werknemers die bij kleine werkgevers werken een lagere transitievergoeding. Op de website staat een rekenvoorbeeld van het overgangsrecht voor 50-plussers. 

 

Praktisch pdf-boekje "transitievergoeding 2015” 

U kunt het boekje transitievergoeding 2015 aanvragen. In dit boekje leest u alles over: transitievergoeding, overgangsrecht voor oudere werknemers en MKB-werknemers, ontslag via vaststellingsovereenkomst, UWV of kantonrechter, WW-uitkering, IOAW-uitkering, van werk naar werk en outplacement, opleidingen. Boek transitievergoeding GRATIS bestellen

Ook geven wij een nieuwsbrief uit. Wilt u op de hoogte blijven van het meest actuele nieuws rond het ontslagrecht en de transitievergoeding? Verstuur Nieuwsbrief ontslagrecht 2015

 

Wilt u persoonlijk advies over uw situatie voor én na ontslag

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Lees over onze dienstverlening over ons. Wilt u direct antwoord op uw vragen? Direct juridisch advies van onze arbeidsjuristen.

 

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen