Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Transitievergoeding, outplacement en opleiding

Interview in “de Gids voor HR Professionals”

Outplacementbureau NextJob is oprichter van transitievergoeding.nl en werd daarom geïnterviewd door “de Gids voor HR Professionals”. Ontslagen werknemers ontvangen vanaf juli 2015 een nieuw soort ontslagvergoeding, de transitievergoeding. De berekening van de transitievergoeding is gebaseerd op het arbeidsverleden, inkomen en leeftijd. Wilt u weten hoe hoog uw transitievergoeding is?

Bereken transitievergoeding

De bruto transitievergoeding mag besteed worden aan outplacement of een opleiding. Doel is het vinden van een nieuwe baan. Dat is een van de redenen waarom de Overheid de transitievergoeding geintroduceerd heeft. De kosten van het outplacementtraject worden aldus betaald uit de transitievergoeding. Als een werknemer NIET kiest voor outplacement of een opleiding, moet hij/ zij belasting betalen. Meer informatie over transitievergoeding belasting betalen.

 

Outplacementbureau NextJob heeft de ervaring dat veel werknemers bij een vrije keuze tussen geld en hulp bij het vinden van een nieuwe baan toch vaak voor het geld kiezen. Als mensen kunnen kiezen tussen een groot bedrag ZONDER outplacement of een lager bedrag MET outplacement, dan kiest men vaak het hogere geldbedrag. De vraag is of dat altijd verstandig is. Onze ervaring leert dat outplacement zichzelf altijd terugverdient. Men vindt eerder een nieuwe baan.

 

Rol werkgever in het besteden van de transitievergoeding aan outplacement?

Wellicht kunnen  werkgevers de ontslagen werknemers een gesprek met een outplacementcoach aanbieden. Er is veel keuze in opleidingen en outplacement. Mensen zoeken advies en ondersteuning hierin. Kies je voor training in vaardigheden, voor een vak-inhoudelijke opleiding of voor omscholing naar een ander beroep ? Wat past bij je en valt dat nog binnen jouw (transitie) budget ? Een deskundig outplacement- en opleidingscoach kan werknemers op weg helpen. Een werkgever kan hierin faciliteren.

 

Gratis boek over outplacement ontvangen ?

Bestel ons gratis boek “van werk naar werk” via bestel boek outplacement 2015

 

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen