Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Werkgever en werknemer

Als een werknemer recht KAN hebben op een transitievergoeding bij ontslag, dan hoeft de werkgever dit niet te melden. Bij ontslag via UWV of kantonrechter heeft de werknemer wettelijk recht op een transitievergoeding en MOET de werkgever de transitievergoeding betalen. Echter, als ontslag in onderling overleg wordt geregeld, is een transitievergoeding NIET wettelijk verplicht. Werkgever en werknemer spreken onderling af of er al dan niet een transitievergoeding wordt betaald. Het spreekt voor zich dat het verstandig is een transitievergoeding "op te eisen".

 

Werknemer vergeet transitievergoeding "te eisen"

In een recente zaak bij de kantonrechter eist een werknemer alsnog een transitievergoeding na zijn ontslag via een vaststellingsovereenkomst. In de vaststellingsovereenkomst was GEEN transitievergoeding afgesproken. Volgens de werknemer had zijn werkgever hem moeten wijzen op het recht op de transitievergoeding. De kantonrechter oordeelt dat deze verplichting er niet is en heeft geen transitievergoeding of ontslagvergoeding toegekend. Hij wijst de werknemer erop dat hij gebruik had kunnen maken van de bedenktermijn van 2 weken waarin de werknemer de vaststellingsovereenkomst ongedaan kan maken.

 

Gratis controle vaststellingsovereenkomst

Bij ontslag heeft een werknemer veel rechten. Meestal is er recht op een transitievergoeding/ ontslagvergoeding of wordt deze onderling afgesproken. Het is belangrijk dat deze rechten niet opgegeven worden. Teken NOOIT zomaar een vaststellingsovereenkomst, maar laat deze eerst beoordelen door een arbeidsjurist. De juristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland controleren uw vaststellingsovereenkomst gratis. Gratis controle van uw vaststellingsovereenkomst

  

Werkgever betaalt wettelijke transitievergoeding niet

Bent u ontslagen via UWV of kantonrechter en daarmee -wettelijk- recht op een transitievergoeding, maar betaalt uw werkgever niet? Handel snel, want het -wettelijk- recht op de transitievergoeding verloopt na 3 maanden. Vraag Direct juridisch advies of neem contact op via 088 -20 50 899

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie