Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Kantonrechter wijst hoogste ontslagvergoeding toe sinds WWZ

De kantonrechter Almelo heeft een ontslagvergoeding van € 155.000,- toegekend aan een ontslagen werknemer. Dat is de hoogste ontslagvergoeding via de kantonrechter sinds de Wet Werk & Zekerheid (WWZ) die in 2015 is ingegaan.

 

Kantonrechter verleent ontslag met toekenning ontslagvergoeding

De werkgever verzocht om de arbeidsovereenkomst te ontbinden wegens herhaaldelijke werkweigering en een verstoorde arbeidsrelatie. De kantonrechter oordeelt dat de werknemer niet ernstig verwijtbaar heeft gehandeld door de herhaaldelijke werkweigering. De werkweigering kwam namelijk voort uit het niet naleven van het eerdere kortgedingvonnis van de werkgever. De kantonrechter is van oordeel dat er wel sprake is van een verstoorde arbeidsrelatie, vanwege o.a. de langdurige non-actiefstellingen en looninhoudingen. Daarom volgt ontslag.

 

Geen functioneringsgesprekken leidt tot verwijtbaar handelen

De werkgever heeft ernstig verwijtbaar gehandeld door nauwelijks een dossier op te bouwen en ruim 10 jaar geen functioneringsgesprekken te voeren. Ook het niet naleven van het vonnis en de loonstop is ernstig verwijtbaar handelen door de werkgever. Daarom moet werkgever een hoge ontslagvergoeding betalen.

 

Hoogste extra ontslavergoeding tot nu toe

Bij de berekening van de extra ontslagvergoeding laat de rechter het lange dienstverband meewegen en komt uit op een extra ontslagvergoeding van € 80.000,-. Ook krijgt de werknemer een transitievergoeding mee van € 75.000,-. Totale ontslagvergoeding € 155.000,-.

 

Heeft u te maken met ontslag via de kantonrechter?

Vraag advies aan onze arbeidsjuristen. Bel 088 20 50 899 en spreek direct een arbeidsjurist of stel uw vraag via advies arbeidsjurist. Het eerste advies is gratis.

 

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen