Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Kantonrechter wijst hoogste ontslagvergoeding toe sinds WWZ

De kantonrechter Almelo heeft een ontslagvergoeding van € 155.000,- toegekend aan een ontslagen werknemer. Dat is de hoogste ontslagvergoeding via de kantonrechter sinds de Wet Werk & Zekerheid (WWZ) die in 2015 is ingegaan.

 

Kantonrechter verleent ontslag met toekenning ontslagvergoeding

De werkgever verzocht om de arbeidsovereenkomst te ontbinden wegens herhaaldelijke werkweigering en een verstoorde arbeidsrelatie. De kantonrechter oordeelt dat de werknemer niet ernstig verwijtbaar heeft gehandeld door de herhaaldelijke werkweigering. De werkweigering kwam namelijk voort uit het niet naleven van het eerdere kortgedingvonnis van de werkgever. De kantonrechter is van oordeel dat er wel sprake is van een verstoorde arbeidsrelatie, vanwege o.a. de langdurige non-actiefstellingen en looninhoudingen. Daarom volgt ontslag.

 

Geen functioneringsgesprekken leidt tot verwijtbaar handelen

De werkgever heeft ernstig verwijtbaar gehandeld door nauwelijks een dossier op te bouwen en ruim 10 jaar geen functioneringsgesprekken te voeren. Ook het niet naleven van het vonnis en de loonstop is ernstig verwijtbaar handelen door de werkgever. Daarom moet werkgever een hoge ontslagvergoeding betalen.

 

Hoogste extra ontslavergoeding tot nu toe

Bij de berekening van de extra ontslagvergoeding laat de rechter het lange dienstverband meewegen en komt uit op een extra ontslagvergoeding van € 80.000,-. Ook krijgt de werknemer een transitievergoeding mee van € 75.000,-. Totale ontslagvergoeding € 155.000,-.

 

Heeft u te maken met ontslag via de kantonrechter?

Vraag advies aan onze arbeidsjuristen. Bel 088 20 50 899 en spreek direct een arbeidsjurist of stel uw vraag via advies arbeidsjurist. Het eerste advies is gratis.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie