Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Korter dan 2 jaar indienst, toch transitievergoeding

De kantonrechter Breda heeft een transitievergoeding toegewezen aan een ontslagen werknemer, ondanks een dienstverband korter dan 2 jaar. 

 

De werkgever had een vergunning aangevraagd bij het UWV om de werknemer te ontslaan. De reden voor het ontslag was bedrijfseconomisch. Het UWV verleende toestemming en de werknemer kreeg ontslag. De werkgever claimde dat de werknemer –op 2 dagen na- net geen 2 jaar in dienst was en dus geen aanspraak maakte op de transitievergoeding. De jurist van de werknemer stelde dat de werkgever geen rekening hield met de opzegtermijn van 1 maand, waarmee het dienstverband wel meer dan 2 jaar zou worden. De werknemer stapte naar de kantonrechter om alsnog de transitievergoeding op te eisen.

  

Kantonrechter stelt ontslagen werknemer in het gelijk

De kantonrechter oordeelde dat de werkgever alsnog de transitievergoeding verschuldigd was. De rechter stelde dat de overeenkomst 2 jaar had geduurd als de werkgever de juiste opzegtermijn had gehanteerd.

  

Weten hoe hoog de transitievergoeding is? 

Bereken online transitievergoeding

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie