Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Tegenwoordig betere ontslagbescherming via ontslag kantonrechter 

Het ontslagrecht is veranderd. De belangrijkste effecten zijn:

 

Ontslag via kantonrechter vaak afgewezen 

In de praktijk blijken werkgevers terughoudend met kantonrechterprocedures. Oorzaak is de strenge eisen die de nieuwe Wet Werk en Zekerheid stelt aan de ontslagverzoeken. Het is voor een werkgever niet in te schatten of zijn ontslagverzoek slaagt. Maar liefst 50 % van de ontslagverzoeken van de werkgever wordt door de kantonrechter afgewezen. Lees ontslag-afwijzingen kantonrechter. Werkgevers kiezen daarom voor een andere ontslagroute: ontslag met wederzijds goedvinden.  

 

Sterke onderhandelingspositie bij ontslag via vaststellingsovereenkomst 

Bij ontslag met wederzijds goedvinden maken werkgever en werknemer samen afspraken over het ontslag en leggen de afspraken vast in een vaststellingsovereenkomst. U heeft als werknemer een sterke onderhandelingspositie, omdat ontslag via de kantonrechter moeilijk is. Veel werknemers realiseren zich dit niet. Een arbeidsjurist kan u bijstaan om een maximaal onderhandelingsresultaat te bereiken: bijvoorbeeld een ontslagvergoeding die hoger is dan de wettelijke transitievergoeding. De onderhandelingen starten meestal als uw werkgever u een concept vaststellingsovereenkomst voorlegt.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw vaststellingsovereenkomst controleren. Wij beoordelen of de vaststellingsovereenkomst correct is en of de door uw werkgever voorgestelde ontslagvergoeding hoog genoeg is.

Gratis controle vaststellingsovereenkomst

 

Lees over onze werkwijze en prijzen. U kunt ook bellen naar 088 20 50 899.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie