Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

PGB-houder betaalt transitievergoeding aan ontslagen zorgverlener

Met een PGB (‘PersoonsGebonden Budget’) kan een zorgbehoevende zorg inkopen. De overheid betaalt de PGB. De zorgbehoevende (de PGB-houder) gaat vervolgens een arbeidsrelatie aan met de zorgverlener. De PGB-houder wordt daarmee werkgever.

  

Transitievergoeding bij ontslag na 2 jaar dienstverband

Een werknemer ontvangt een transitievergoeding bij ontslag na –minimaal- 2 jaar dienstverband. Ook tussen een PGB-houder en zorgverlener bestaat een arbeidsrelatie en is de vraag of bij ontslag een transitievergoeding verschuldigd is.

  

Rechter kent transitievergoeding toe aan zorgverlener

Het Hof Amsterdam oordeelde in een PGB-casus dat inderdaad recht bestaat op een transitievergoeding. De arbeidsovereenkomst tussen PGB-houder en zorgverlener is afwijkend van reguliere arbeidsovereenkomsten. De werkgever (PGB-houder) is geen rechtspersoon die als ondernemer opereert, maar een privépersoon die zorg ontvangt van een derde. De Wet ziet in het afwijkende karakter GEEN reden om voor deze arbeidsovereenkomsten een uitzondering op de transitievergoeding te maken. De PGB-houder moet de transitievergoeding betalen. Deze komt ten laste van zijn PGB.

  

Vindt u dat u recht heeft op een transitievergoeding? Raadpleeg onze juristen. Bel 088 20 50 899 voor een gratis eerste advies of vul in direct advies jurist

 

GRATIS check van uw vaststellingsovereenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Bestel gratis boek vaststellingsovereenkomst

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellings-overeenkomst en ontslag 2023.


Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Beoordelingen

Klanttevredenheid

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie