Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Minder ontslag door aantrekkende economie

Na de stevige recessie groeit de economie inmiddels weer volop. De sombere berichten maken plaats voor positieve cijfers. Ook als het gaat om de werkgelegenheid. Het aantal vacatures neemt toe, de werkloosheid daalt. Het aantal ontslagzaken nam flink af, constateert Achmea Rechtsbijstand.

 

Positief signaal

Rechtsbijstandverzekeraars vormen voor arbeidsrecht en ontslagzaken een vroegtijdig waarschuwingssysteem. In dit geval dus met een positief signaal. Bij Achmea werden in de eerste helft van 2015 nog 9.200 ontslagzaken gemeld. In 2017 waren dat er 2.000 minder. Waarschijnlijk is het beeld hetzelfde bij de andere rechtsbijstandverzekeraars, vakbonden en zelfstandige arbeidsjuristen.

  

Meestal ontslag met wederzijds goedvinden

In de meeste gevallen (70% van de ontslagen in de private sector) worden werkgever en werknemer het samen eens over ontslag, bewees een onderzoek van het Ministerie van Economische Zaken.  Vijf jaar eerder liet eenzelfde onderzoek nog zien dat 60% van de ontslagen plaatsvond met wederzijds goedvinden. De tendens is dus een toename in het aantal werknemers dat de organisatie verlaat zonder UWV- of kantonrechterprocedures, maar met een vaststellingsovereenkomst. Dit vindt zijn oorzaak in de Wet Werk & Zekerheid die in 2015 is ingegaan.

 

Heeft u te maken met ontslag ?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt meteen een jurist aan de lijn.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie