Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Meerdere keren te laat komen geen reden voor ontslag

Een hoofdconducteur van NS werd ontslagen nadat hij tussen 2005 en 2017 in totaal 8 keer werd aangesproken op zijn te laat komen. Hij kreeg een proefperiode om zijn gedrag te verbeteren. Aan het einde van die proefperiode ging hij opnieuw in de fout. Dit leidde tot zijn ontslag.

 

Werknemer stapt naar rechter

De hoofdconducteur stapt naar de rechter om het ontslag aan te vechten. Volgens hem was er geen sprake van ernstig verwijtbaar handelen. Doorgaans had hij een verklaring voor de voorvallen. Hij had in deze situaties altijd overleg gevoerd met de werkgever.

 

De kantonrechter geeft hoofdconducteur gelijk

Uit het vonnis: “Het kan niet zo zijn dat incidenten in een ver verleden, zeker als een zeer ruime periode is verstreken waarin geen incidenten zijn geregistreerd, een werknemer zijn hele carrière blijven achtervolgen." Het ontslag is dus niet geldig. NS krijgt de opdracht de hoofdconducteur binnen 4 weken weer aan het werk te zetten.

 

Dreigt ontslag voor u?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie