Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag afgekeurd door rechter, veeleisende werknemer blijft in dienst

Ontslag niet onderling geregeld wegens verschil van inzicht over ontslagvergoeding  

Directeur van een zorginstelling wilt ontslag als gevolg van (oudere) leeftijd en verlangt een vergoeding (€600.000, waar hij recht op had door een personeelsregeling) EN een transitievergoeding (€160.000, zijnde 1 jaarsalaris).

De werkgever daarentegen is bereid MAXIMAAL een transitievergoeding van €75.000 te betalen.

 

Werkgever doet ontslag-verzoek aan rechter

Werkgever en werknemer komen tot de conclusie dat ontslag met wederzijds goedvinden met een vaststellingsovereenkomst niet tot stand komt. Werkgever brengt de zaak voor de rechter en stelt dat werknemer het vertrouwen tussen partijen heeft geschaad, omdat werknemer zich terugtrok uit de onderhandelingen toen bleek dat werkgever minder wilde betalen dan geëist. Ook zou de functie van werknemer inmiddels deels uitgehold zijn. Werknemer voert als verweer aan dat hij gewoon in dienst wil blijven. Mocht ontslag toch worden toegewezen, dan verzoekt hij om een ontslagvergoeding van totaal 930.000,-.

 

Rechter keurt ontslag af

De Rechter keurt het ontslag af en daarmee blijft de werknemer gewoon in dienst. Volgens de rechter heeft de werkgever ook voor een deel schuld aan de vertrouwensbreuk tussen partijen. Ook is het de verantwoordelijk van de werkgever om de functie van werknemer opnieuw in te vullen. Werknemer blijft dus in dienst. Als werkgever alsnog over wil gaan tot ontslag, dan moeten ze opnieuw in onderhandeling over de voorwaarden van ontslag.

 

Heeft u zelf te maken met ontslag?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt direct een arbeidsjurist aan de lijn. Het eerste advies is gratis.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie