Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslag na diefstal

Ontslag op staande voet na diefstal

Een supermarkt-medewerkster krijgt op staande voet ontslag voor het eten van etenswaren bestemd voor de verkoop. De werkneemster verweert zich door te stellen dat haar taak het testen en proeven van etenswaren is. De werkgever stelt dat zij hierin veel te ver is gegaan. Bovendien is de werkneemster al meerdere malen gewaarschuwd.

 

Werkneemster stapt naar kantonrechter om ontslag aan te vechten

Werkneemster gaat niet akkoord met het ontslag en daagt werkgever voor de kantonrechter. Er komt een zitting waarin partijen hun verhaal doen. De kantonrechter ziet videobeelden waarop de werkneemster etenswaren (appelflappen) afsnijdt en consumeert. De kantonrechter concludeert dat de werkneemster verder is gegaan dan haar controlerende taak. Zij legt etenswaren voor zichzelf apart en eet veel meer dan bij proeven nodig. De kantonrechter bekrachtigt het ontslag en veroordeelt de werkneemster in de proceskosten.

Meer over ontslag op staande voet

 

Dreigt ontslag voor u?
Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. Of mail mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie