Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslagvergoeding van € 144.000 toegekend door kantonrechter

Een werkgever beschuldigt een werknemer op het lekken van vertrouwelijke informatie. De werknemer wordt op non actief gesteld. De werkgever verzoekt de kantonrechter om ontslag. De werknemer op zijn beurt vordert een ontslagvergoeding van € 180.000.

 

Oordeel kantonrechter in voordeel werknemer

De kantonrechter wijst de ontslagvergoeding gedeeltelijk toe. Het handelen van werkgever is ernstig verwijtbaar. De werknemer was 12 jaar in dienst en functioneerde goed. Door vage verdenkingen werd hij op non-actief gezet. De impact op de werknemer was groot. Hij werd arbeidsongeschikt. Door zijn oudere leeftijd zal hij niet snel een andere baan vinden op hetzelfde salarisniveau, oordeelde de kantonrechter.

 

Ontslag via kantonrechter: altijd transitievergoeding, soms extra ontslagvergoeding

Bij ontslag via de kantonrechter ontvangt een werknemer de wettelijke transitievergoeding. Deze wordt berekend volgens een vaste formule (transitievergoeding berekenen). Als de werkgever ook nog ernstig verwijtbaar is aan het ontslag, KAN de kantonrechter een EXTRA ontslagvergoeding toewijzen. Dat is in deze zaak gebeurd. De kantonrechter komt uit een transitievergoeding van € 34.000. PLUS een extra ontslagvergoeding van € 110.000. Totaal dus € 144.000.

 

Werkgever mag ontslag intrekken

De werkgever mag het ontslag intrekken. Dan blijft de werknemer in dienst. Dan vervalt ook de toewijzing van de transitievergoeding en de ontslagvergoeding.

 

Dreigt ontslag voor u?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899 en spreek onmiddellijk een arbeidsjurist. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie