Arbeidsjurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ontslagvergoeding van € 144.000 toegekend door kantonrechter

Een werkgever beschuldigt een werknemer op het lekken van vertrouwelijke informatie. De werknemer wordt op non actief gesteld. De werkgever verzoekt de kantonrechter om ontslag. De werknemer op zijn beurt vordert een ontslagvergoeding van € 180.000.

 

Oordeel kantonrechter in voordeel werknemer

De kantonrechter wijst de ontslagvergoeding gedeeltelijk toe. Het handelen van werkgever is ernstig verwijtbaar. De werknemer was 12 jaar in dienst en functioneerde goed. Door vage verdenkingen werd hij op non-actief gezet. De impact op de werknemer was groot. Hij werd arbeidsongeschikt. Door zijn oudere leeftijd zal hij niet snel een andere baan vinden op hetzelfde salarisniveau, oordeelde de kantonrechter.

 

Ontslag via kantonrechter: altijd transitievergoeding, soms extra ontslagvergoeding

Bij ontslag via de kantonrechter ontvangt een werknemer de wettelijke transitievergoeding. Deze wordt berekend volgens een vaste formule (transitievergoeding berekenen). Als de werkgever ook nog ernstig verwijtbaar is aan het ontslag, KAN de kantonrechter een EXTRA ontslagvergoeding toewijzen. Dat is in deze zaak gebeurd. De kantonrechter komt uit een transitievergoeding van € 34.000. PLUS een extra ontslagvergoeding van € 110.000. Totaal dus € 144.000.

 

Werkgever mag ontslag intrekken

De werkgever mag het ontslag intrekken. Dan blijft de werknemer in dienst. Dan vervalt ook de toewijzing van de transitievergoeding en de ontslagvergoeding.

 

Dreigt ontslag voor u?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899 en spreek onmiddellijk een arbeidsjurist. U kunt ook mailen naar info@transitievergoeding.nl

 

Check GRATIS uw vaststellings-overeenkomst

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingovereenkomst controleren.

Doe de check

Binnen 30 minuten teruggebeldBestel gratis boek Transitievergoeding

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de transitievergoeding en ontslagrecht 2021.

Gratis aanvragen

Hogere transitievergoeding

Ook voor u? Vraag direct advies aan onze arbeidsrechtjuristen en ontslagadvocaten.

Klik hier

Direct advies

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag en ontslagvergoeding.

Mail uw vraag

UWV ontslag beoordelen

Laat uw UWV-ontslagprocedure door onze juristen beoordelen.

Gratis analyse

Hulp bij ontslag kantonrechter

Onze juristen helpen u. Schat uw kansen bij de kantonrechter in.

Gratis analyse

Beoordelingen