Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Ook kantonrechter keurt ontslag af na eerdere afwijzing door UWV

Horeca-ondernemer vraagt via UWV ontslag aan voor afwaskrachten. UWV wijst ontslag af. Vervolgens gaat de werkgever in ‘beroep’ bij de kantonrechter.

 

Ontslag noodzaak niet goed onderbouwd, aldus kantonrechter

De horeca ondernemer wilt de afwaskrachten vervangen door goedkopere arbeidskrachten middels uitbesteding. De aard en omvang van de werkzaamheden blijven gelijk. De werkgever kan niet onderbouwen dat het aantal uren dat de afwassers werken te veel is. De werkgever kan slechts een schatting geven dat het werk met minder uren kan worden gedaan. Ook doet de werkgever een beroep op de uitzondering voor ‘uitbesteding van werk dat niet tot het primaire proces behoort’.

 

Kantonrechter keurt ontslag af, afwassers blijven in dienst

De onderbouwing is onvoldoende, oordeelt de kantonrechter. Ook stelt de kantonrechter dat afwassen onderdeel is van het primaire werkproces in een restaurant. Immers, keukengereedschap en een schone vaat dragen bij aan de hygiëne en smaakbeleving voor de klant. De afwassers blijven dus in dienst.

Meer over ontslag kantonrechter

 

Dreigt ontslag voor u?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland via 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. Het eerste advies is gratis. Of mail naar info@transitievergoeding.nl.

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie