Jurist nodig? 0882050899 088 - 20 50 899
Menu

Recht op transitievergoeding vlak voor pensioendatum

Op pensioendatum heeft een werknemer bij ontslag GEEN recht op de transitievergoeding. Hoe zit het met ontslag vlak voor pensioen?

 

Ontslag docent via UWV

Via UWV ontslaat een school een zieke docent vlak voor zijn pensioen. De school vindt dat de docent GEEN transitievergoeding hoeft te ontvangen. De docent schakelt de kantonrechter in.

 

Kantonrechter oordeelt voor een gedeeltelijke transitievergoeding

De kantonrechter vindt de situatie vergelijkbaar met ontslag op AOW-leeftijd. Toch maakt hij een uitzondering. De reden? De docent geniet door de arbeidsongeschiktheidsuitkering een lager inkomen. De rechter kent een gedeeltelijke transitievergoeding van € 25.000 toe. De school gaat in hoger beroep.

 

In hoger beroep toch een volledige transitievergoeding

Het Hof vind dat de kantonrechter niet in de positie is om de hoogte van de transitievergoeding te bepalen. De situatie van de docent is niet te vergelijken met ontslag op AOW-leeftijd. Want de kans bestaat dat hij toch nog een andere baan vindt. De transitievergoeding is juist bedoeld om dat proces te faciliteren. Dat geldt ook voor langdurig zieken. Daarom kent Het Hof de volledige transitievergoeding toe aan de leraar.

 

Dreigt ontslag voor u en wilt u de transitievergoeding claimen bij uw werkgever?

Neem contact op met de ontslagjuristen van Juristen ArbeidsRecht Nederland. Bel 088 20 50 899. U krijgt onmiddellijk een arbeidsjurist aan de lijn. Of mail naar info@transitievergoeding.nl

 

Laat onze arbeidsjuristen uw beëindigingsovereenkomst controleren.

Doe de check

Ook voor u? Onze juristen beoordelen direct of u recht heeft op een hogere vergoeding.

Klik hier

Bestel het gratis boekje 'Transitievergoeding'.Deze gratis uitgave bevat alle informatie over de vaststellingsovereenkomst en ontslag 2024.

Gratis aanvragen

Mail onze juristen en krijg direct antwoord op uw vragen over ontslag.

Mail uw vraag

Certificaat beoordelingenJuristen Arbeidsrecht Nederland heeft het excellente certificaat behaald met een 9.4!

Meer informatie